En portada

El termini de recepció d'obres finalitzarà el proper 11 de setembre

Obre la convocatòria per al XVI Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol 2023

El celler Vall Llach convoca la 16a edició del Certamen Terra i Cultura – Premi Miquel Martí i Pol 2023 que s’atorga a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana.

Actualitat

Carles Dénia guanya el XV Premi Miquel Martí i Pol a millor poesia musicada

El nou premi Accèssit Ramon Muntaner ha estat per a la barcelonina Anna Andreu per «Quietud», de Maria Antònia Salvà

El compositor i cantant de Gandia queda com a vencedor del certamen Terra i Cultura per la musicació d'«Oda apatxe a València», de Ramon Ramon. El guardó del Certamen Terra i Cultura l'atorga el Celler Vall-Llach i està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill.

Cris Juanico: «La música i la poesia conviden a imaginar»

Parlem amb el cantautor menorquí, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

El menorquí Cris Juanico ha musicat enguany "Quan és de nit" del poeta Toni Català, cançó que ha inclòs en l'EP M'enroca (RGB Suports, 2022). La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Carles Dénia: «Hi ha grans poetes que encara esperen ser cantats»

Parlem amb el cantautor valencià, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

El cantautor valencià Carles Dénia ha musicat enguany "Oda apatxe a València", de Ramon Ramon, que ha publicat com a un dels primers senzills del seu pròxim àlbum d'estudi. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Arnau Obiols: «Llegir en català m'aporta un grau més d'intimitat»

Parlem amb el percussionista urgellenc, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

El bateria i compositor urgellenc Arnau Obiols ha musicat enguany, pel seu àlbum Mont cau (Segell Microscopi, 2022), "La terra dansa" de Perejaume. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Anna Andreu: «Procuro un equilibri orgànic de poesia i cançó»

Parlem amb la cantant i compositora barcelonina, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

La cantant i compositora barcelonina Anna Andreu ha musicat enguany "Quietud", de la poeta Maria Antònia Salvà. La cançó, tot i que encara no està publicada, es va poder sentir en un concert enregistrat a Astúries, dins del cicle Encaja2, i pròximament s'editarà com a senzill. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Dani López: «Escric cançons que apel·lin als meus contemporanis»

El compositor passa a la final del certamen Terra i Cultura per la musicació del poema «Tractat de geometria» de Clara Fiol, interpretada per l'OMAC i Anna Ferrer

El compositor Dani López ha musicat enguany "Tracta de geometria" de la poeta i cantant Clara Fiol. El tema forma part del nou disc de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC), Trencadís (Propaganda pel Fet!, 2022), interpretat per la veu d'Anna Ferrer. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Més actualitat

Els cinc finalistes del certamen Terra i Cultura 2022

Dani López, Anna Andreu, Arnau Obiols, Carles Dénia i Cris Juanico són els cinc finalistes elegits pel jurat del XV Premi Miquel Martí i Pol

El certamen Terra i Cultura impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach
 reconeix cada any els millors poemes musicats en llengua catalana. El guardó, dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill, es farà públic dimarts 15 de novembre.

The Tyets guanya el XIV Premi Miquel Martí i Pol

La cançó és una adaptació del poema d'Enric Larreula inclosa al disc 'Animalari urbà'

El guardó del Certamen Terra i Cultura l'atorga el Celler Vall-Llach i està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill. A més de The Tyets, Clara Poch i Marçal Calvet han rebut un premi accèssit per la musicació d'"Ací em pariren i ací estic" d'Estellés

Els cinc finalistes del Certamen Terra i Cultura 2021

Carles Caselles, Clara Poch & Marçal Calvet, Neisha, Nunu García Duran i The Tyets & Cor Bressola són els cinc finalistes elegits pel jurat del XIV Premi Miquel Martí i Pol

El jurat del XIV Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach, ha nominat els 5 finalistes, elegits d'entre un total de 402 cançons publicades i inèdites sobre musicacions de poetes en català. El guardó, dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill, es farà públic el dilluns 15 de novembre. Les composicions elegides com a finalistes són:

 

Lluís Llach selecciona 25 poemes musicats per al certamen Terra i Cultura 2021

El celler Vall Llach atorga el XIV Premi Miquel Martí i Pol a la millor cançó creada a partir d'un poema en català. Enguany optaven al premi un total de 402 peces publicades o inèdites presentades al Celler Vall Llach. El jurat anunciarà dilluns 8 de novembre les cinc composicions finalistes i el 15 de novembre, la guanyadora.

Un trencadís de poetes i músics a la Fira Mediterrània de Manresa 2021

L'espectacle 'Trencadís' inclourà versos de Juana Dolores, Enric Casasses, Josep Pedrals i Clara Fiol | L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya reuneix 31 joves músics i prepara el primer disc

Seguint l'efecte de la bola de neu, una idea inicial de l'acordionista Marçal Ramon, s'ha anat engrandint i engrandint, amb la complicitat d'uns i altres, fins a esdevenir un projecte d'envergadura: l'OMAC (Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya), que es presentarà a la propera Fira Mediterrània de Manresa amb l'espectacle 'Trencadís'. 

Obre la convocatòria per al XIV Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

S'hi poden presentar les cançons amb música original basades en un poema en llengua catalana

La catorzena edició del certamen Terra i Cultura, convocat pel Celler Vall Llach i impulsat per Lluís Llach, torna a engegar motors per atorgar el premi Miquel Martí i Pol 2021 a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana.

Valderrama guanya el Premi Miquel Martí i Pol

El madrileny s'ha imposat amb la musicació de «Podries», de Joana Raspall

El jurat ha guardonat a Valderrama amb el Premi Miquel Martí i Pol d'enguany, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, alhora que ha reconegut, en forma de premi accèssit, l'adaptació de "Cançó", a càrrec de Marala, amb un doble màgnum del vi Embruix del Celler Vall-Llach. 

Segueix en directe el veredicte del Terra i Cultura 2020

Feliu Ventura, Pau Alabajos, Marala, Vienna i Juan Valderrama són els cinc finalistes elegits pel jurat del XIII Premi Miquel Martí i Pol

El Certamen Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach, atorga anualment el Premi Miquel Martí i Pol al millor poema muicat en llengua catalana. El guardó, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, s'anunciarà enguany via streaming degut a les restriccions derivades de la pandèmia.

Els 25 poemes musicats seleccionats
per Lluís Llach

El Celler Vall-Llach atorga el XIII Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada en català

La tretzena edició del Certamen Terra i Cultura, que atorga el Premi Miquel Martí i Pol a la millor cançó adaptada a partir d'un poema en llengua catalana, ha anunciat les 25 musicacions preseleccionades pel músic i escriptor Lluís Llach, impulsor de la iniciativa. De la proposta hauran de sortir els cinc finalistes elegits pel jurat, que es faran públics dilluns de la setmana vinent. El premi, convocat pel Celler Vall Llach, està dotat aquest any amb 1.000 euros i una peça de l'escultor Josep Bofill. 

Oberta la convocatòria del XIII Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

L'edició d'enguany varia els guardons a causa de la crisi sanitària però manté l'esperit i algunes aportacions

El Terra i Cultura torna a engegar motors per dur a terme una convocatòria especial però amb més sentit que mai.

Els cinc finalistes del Terra i Cultura 2019

Miquel Gil, Clàudia Cabero, Eduard Iniesta, Ju i Magalí Sare són els autors dels millors poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol

El jurat es reunirà dissabte 9 de novembre, i la seva decisió sobre els guanyadors es farà pública el 13 de novembre. L'acte de lliurament se celebrarà el dimecres 13 de novembre a les 12 h al restaurant El Tros del Celler Vall-Llach.

Carles Dénia: «Els versos d'Ausiàs March parlen a Déu, i vaig voler transmetre un ambient volàtil»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

"Qual serà el jorn que la mort jo no tema", d'Ausiàs March, amb música de Carles Dénia i arranjaments de percussió d'Aleix Tobias (Coetus), és un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà el 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.

Joan Barbé (Projecte Mut): «Musicar aquest poema és un petit homenatge a la nostra terra i a la nostra gent»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

Parlem amb Joan Barbé, líder de Projecte Mut i autor de la música del poema "Ball Pagès" de Marià Villangómez, un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà dissabte 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.

Paula Giberga (La Folie): «El que valoro d'un poema és que les seves paraules em facin navegar»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

Parlem amb Paula Giberga, cantant de La Folie, el grup que ha musicat "L'infinit a les mans" del poeta Jordi Roig, un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà el dissabte 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.

Ivette Nadal: «L'obra d'en Víctor Sunyol em fa escriure cançons i poemes nous»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

Ivette Nadal ha musicat el poema "De quan t'adorms" de Víctor Sunyol, que forma part del poemari A poc a poc. Cançons de bressol (Comanegra, 2018), amb il·lustracions d'Olga Capdevila i que té un canal de Youtube on es van penjar musicacions d'alguns dels poemes.

Sommeliers: «La nostra musicació de Joan Margarit posa en valor la creença en la llibertat com a forma d'amor»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

Teresa Nogueron i Rocío Seligrat de Sommeliers han musicat "La llibertat", poema de Joan Margarit (Sanaüja, la Segarra, 1938) que pertany al poemari Els primers freds. Poesia 1975-1995 (Proa, 2004). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà dissabte 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.
Amb el suport de: