El Palau de la Música batega

Barenboim enceta la temporada 2015-2016 del Palau de la Música

| 23/03/2015 a les 14:59h

'El Palau batega, viu-lo en directe' és el lema que presenta el Palau de la Música per a la propera temporada. Uchida, Mutter, GardinerNetrebko, Flórez, GoerneDudamel, la Wiener Philharmoniker, la Concertgebouw Orchestra o la Staatskapelle Berlin són alguns dels convidats que passaran per l'escenari al llarg de la temporada 2015-2016.
Anna Netrebko Foto: Arxiu Palau de la Música

El Palau de la Música Catalana obrirà la temporada 2015-2016 amb Daniel Barenboim davant la Staatskapelle Berlin a principi de juliol. Només és l'inici d'aquesta temporada, oen què hi ha previstos 127 concerts, una xifra que creix un 16% respecte a l'anterior, però que també augmenta el pressupost fins a 3,2 milions d'euros. Aquesta temporada té com a novetat la sèrie Palau 100 Grans Veus, consolida el Palau 100 Bach i posa èmfasi en la música contemporània. 

Dues de les millors orquestres del moment seran a l'escenari del Palau de la Música: la Wiener Philharmoniker conduïda per Daniele Gatti, amb obres de Beethoven, Strauss i Brahms, i la Royal Concertgebouw d'Amsterdam. També hi serà la London Philharmonic amb Leonidas Kavakos com a solista, i es podrà fer un recorregut pels cants del romanticisme alemany de la mà de l'Arnold Schoenberg Chor. Gustavo Dudamel torna al capdavant de l'orquestra Simón Bolívar, que portarà Yuja Wang al piano, interpretant la Simfonia Turangalila, una de les obres més cabdals del segle XX.

Precisament l'èmfasi en la música dels segles XX i XXI és un dels aspectes en els quals es vol fer incidència. Héctor Parra serà el compositor convidat d'aquesta temporada tant al Palau de la Música com a l'Auditori. Durant la temporada es recuperarà les composicions més recents del barceloní i se'n farà estrenes d'algunes obres: una obra coral i una obra per a piano. 

No es deixaran de banda les grans obres de repertori universal. El Palau 100 Bach portarà la Missa en Si menor, de la mà de Les Arts FLorissants i William Christie, la Passió segons Sant Mateu , amb Sir John Eliot Gardiner al capdavant. La Missa Solemni s  de Bethooven també sonarà, amb Jean-Christophe Spinosi a la batuta, en la sèrie Palau 100, on també hi haurà 49 concerts, on sonen noms com Mitsuko Uchida amb un monogràfic de Mozart , acompanyada per la Mahler Chamber Orchestra o Cecilia Bartoli amb un repertori d'àries de Vivaldi . Anne-Sophie Mutter també hi serà, presentant Les quatre estacions i l'estrena del Nonet d' André Previn a l'estat espanyol. 

Anna Netrebko obra la sèrie Palau 100 Grans Veus, després del seu aclamat recital la temporada 2014-2015. No ho farà sola, l'acompanyaran algunes veus amigues i l'OBC, sota la batuta d'Armiliato. Palau 100 Grans Veus no deixa ningú indiferent, i portarà per primer cop al Palau Juan Diego Flórez amb una selecció de cançons napolitanes, després de cantar Lucia de Lammermoor al Liceu. Rolando Villazón, Matthias Goerne i Xavier Sabata no faltaran a l'escenari en aquesta sèrie. 

La temporada tampoc s'oblida dels intèrprets de la terra, i es podrà escoltar la soprano Marta Mathéu, el pianista Ignasi Cambra, la mezzo Anna Alàs i el pianista José Menor. Aquest any, a més, es commemora el centenari de la mort d'Enric Granados, que va estrenar algunes de les seves obres més emblemàtiques, com les Goyescas o el Cante de les estrelles al Palau de la Música. També es recordarà el 150è aniversari de la naixement d'Enric Morera.

La programació sencera es pot consultar aquí.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz