Pol Cruells, més enllà del folk

Estrenem el nou videoclip del projecte en solitari del baixista d'Els Amics de les Arts

| 08/12/2015 a les 07:00h

El sabadellenc Pol Cruells forma part de la rereguarda d'Els Amics de les Arts, i paral·lelament el baixista explora el seu vessant de cantant i compositor en un projecte personal. Aquest divendres 11 de desembre presentarà el seu quart disc, Astronauta de terrat (Microscopi), en directe al cicle EnciSAT de Barcelona, i a Enderrock.cat estrenem el clip d'una de les cançons: "Summer Travel Mates".
Pol Cruells. Foto: Joan Locubiche

En aquest quart àlbum el 'folk mediterrani d'autor', tal com defineix la seva proposta Pol Cruells, ha evolucionat a world music: "Cada cop veig més apropiat parlar de world music en lloc de folk, ja que cada cançó meva té una argumentació provinent de la música d’arrel de diferents llocs del món, i perquè alguns temes d’aquest disc van més enllà del folk". En aquest sentit, la mandolina de Xavi Castanys té una presència més notable a Astronauta de terrat (Microscopi): "Ens porta del Mediterrani (tanguillo, fandango, havanera...) a la música folk anglosaxona (celta, old time, bluegrass...) i això ens dóna molt de joc", valora Cruells.

Per tal d'arrodonir les composicions, el músic vallesà ha tornat tenir Caïm Riba a la producció, per "redefinir les estructures de les cançons per fer-les més digeribles". Així doncs, el resultat és un so "més fresc, més pop".

A Enderrock.cat estrenem en exclusiva el videoclip d'una de les cançons que recull aquest esperit ballable, "Summer Travel Mates". Cruells la defineix així: "El tema vol escarnir aquells turistes que es pensen que es pot veure Barcelona en una hora baixant per la Rambla a tota velocitat. Està enregistrat des del punt de vista del guiri que va amb el seu telèfon mòbil a la mà enregistrant tot el que es troba, per ridícul que sigui. La lletra explica com alguns d’aquests turistes tornen ben escaldats i estafats cap a casa perquè se’ls enganxa algun personatge que no és aigua clara".



Però qui és l'Astronauta de terrat? Si sou somiadors, us hi podeu sentir reflectits. "Aquells que ens anem fent grans però continuem jugant, imaginant. També aquells que tenim grans aspiracions però som conscients que continuem al terrat de casa, sense enlairar-nos. Cal valorar la creativitat i reivindicar la innocència del joc i de la il·lusió, i l'Astronauta de terrat no creu en el pessimisme i els escèptics, ell creu que pot arribar a la lluna en un patinet, i això em sembla màgic." 

El disc inclou una caricatura simpàtica de l'amor entre dos modernets ("Hipster de manual"), una mena de ritus ballable ("Baila la iguana) o la recerca d'un lloc íntim d'una parella ("Mai sols"). 

La sonoritat d'Astronauta de terrat és molt fidel als directes, i ho demostrarà aquest divendres 11 de desembre al cicle EnciSAT a Barcelona. Serà un concert doble on també actuarà l'altre membre de la base d'Els Amics de les Arts, el bateria Ramon Aragall. En el seu cas, el barceloní presentarà el seu primer disc, Perfil (DiscMedi, 2015).

A continuació podeu escoltar sencer el nou disc de Pol Cruells:

Arxivat a: Enderrock, pol cruells, disc, videoclip, summer travel mates, estrena, barcelona, astronauta de terrat