Les veus de Lorelei

El cor de cambra femení Scherzo presenta un repertori romàntic basat en el mite alemany

| 07/12/2015 a les 07:00h

Diu una antiga llegenda que en una roca a la vora del riu Rin hi havia una sirena, de nom Lorelei, que amb la seva veu encisava els navegants i acabaven topant amb els esculls. A partir d'aquest mite autors romàntics com Silcher, Brahms o Mahler s'hi van inspirar per escriure obres corals. El cor de cambra Scherzo ha teixit un repertori a partir d'aquestes peces i el presentarà aquesta setmana a Vila-seca i Vilassar de Dalt.

Cor Scherzo. Foto: Ram Giner


L'ombra misteriosa del mite de Lorelei acompanyarà al cor de cambra femení Scherzo en la seva nova producció. Es tracta d'un concert de repertori romàntic de compositors com ara Friedrich Silcher, Robert Schumann, Gustav Mahler i Johannes Brahms, i bona part de les obres estan inspirades en la sirena llegendària del riu Rin. 

Deixant de banda la mística, les diferents peces també contenen altres denominadors comuns: alguns dels personatges protagonistes de les obres escollides són dones, i en totes es percep la tragèdia elemental que acompanya la literatura romàntica. 

El conjunt vocal Scherzo es va crear l'any 1989 a Vila-seca, i al llarg d'aquests anys ha rebut diversos reconeixements, com ara el 1r premi i Medalla d'Or del II Concurs Internacional de Cant Coral Orlando di Lasso de Roma o el 1r Premi i Medalla d'Or al III Concurs Internacional de Cant Coral 'Europa i els seus cants'. 

Dirigit per Jordi Casas Bayes, en aquests concerts, titulats A l'ombra de Lorelei, les acompanyarà la pianista Diana Baker. 

Aquest divendres 11 de desembre actuaran a casa, a l'Auditori de Vila-seca (21.30 h), mentre que l'endemà seran al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt (21 h). De cara a l'any vinent ja tenen programades dues actuacions més: el 7 de febrer al Palau de la Música Catalana i el 16 de febrer al Palau de la Música de València. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz