La Masia del jazz de Barcelona

Jazzing recupera els músics de Sant Andreu per la 3a edició del festival

| 05/09/2016 a les 06:59h

L'Associació Sant Andreu Jazz Band, activa des del 2006, ens presenta la 3a edició del festival Jazzing. El promotor, Joan Chamorro, ha organitzat el cicle de concerts a diversos espais del barri barceloní, del 8 al 18 de setembre, amb artistes com Jaume Llombart, Luigi Grasso i Gabriel Amargant
Gabriel Amargant Foto: Juan Miguel Morales

Del 8 al 18 de setembre el barri de Sant Andreu de Barcelona rebrà per tercer cop el festival Jazzing, organitzat pel músic Joan Chamorro, promotor de la Sant Andreu Jazz Band, per on han passat més de 50 estudiants d'entre sis i vint anys. Les anteriors edicions eren gratuïtes, però enguany l'organització ha decidit promoure la taquilla inversa, és a dir, que els oients decideixen què volen pagar al final de l'audició.

La feina de Chamorro en la tasca acadèmica del jazz es notarà molt en les actuacions d'enguany. Diversos artistes de renom que han sortit de l'acadèmia de Sant Andreu tornaran a casa amb noves formacions consolidades. És el cas de Rita Payés, Andrea Motis o Felix Rossy, que acompanyaran Jaume Llombart (el dia 8). o Magalí Datzira, Eva Fernández i Joan Mar Sauqué amb un concert inaugural del nou projecte La màgia de la veu (dia 15). 

Un dels concerts més esperats del festival és el de Gabriel Amargant (dia 8), que repassarà amb el seu quintet la figura del compositor George Gershwin. També té molta expectació la interpretació de The Gramophone All Stars Big Band, on hi canta Judit Neddermann, i l'audició del saxofonista italià Luigi Grasso, acompanyat de Motis, Chamorro i el pianista Ignasi Terraza, entre altres. 

Jazzing també oferirà concerts de conjunts més amplis, com el Supersax (dia 10), amb cinc saxos que improvisaran sobre els clàssics de 'Cannonball' Adderley i Joshua Redman, o la Sant Andreu Jazz Band (els dies 8, 10, 14 i 18), sovint col·laborant amb altres artistes solistes. 

Trobareu la programació del festival al seu web
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, joan chamorro, sant andreu, barcelona, jazz