Actualitat

Convocat el Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular

La proposta guanyadora s'estrenarà a la 21a Fira Mediterrània de Manresa, entre el 4 i el 7 d'octubre de 2018

Maika Makovski guanya el Premi Teresa Rebull

| 23/01/2018 a les 14:00h

Maika Makovski, guanyadora del premi l'any 2017
Maika Makovski, guanyadora del premi l'any 2017 | Xavier Mercadé
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa han convocat la tercera edició del Premi Teresa Rebull, que premia el millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. 

L'objectiu del premi és donar suport a projectes musicals que utilitzin la cultura popular i tradicional com a eix creatiu. Per aquest motiu, el premi està dotat amb 5.000 euros que s'hauran d'invertir íntegrament en la producció del projecte premiat, a més d'una estada de creació que inclou 32 hores d’estudi de gravació amb un tècnic, quatre dies de residència a La Mirona de Salt, amb assistència tècnica, i un màxim de 80 hores de bucs d’assaig. L’espectacle resultant s’estrenarà en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre. 


Enguany la convocatòria torna a tenir la col·laboració de l’Espai Marfà, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Privada Casa de la Música del Gironès. El premi 
vol subratllar la trajectòria vital de Teresa Rebull com a cantant, pintora i activista incansable de la cultura catalana i la lluita feminista i antifranquista.

Els guanyadors de les anteriors edicions del premi han estat Càntut, de Carles Belda i Carles Sanjosé, i CarMenKa de Maika Makovski, que neix de la voluntat de la cantant mallorquina d’excavar en els seus orígens sanguinis per mitjà de la música.

La convocatòria del Premi Teresa Rebull està oberta fins al 16 de març a les 15 hores. El guanyador s'anunciarà durant el mes d'abril. Serà escollit per un jurat format per cinc personalitats de la música i la cultura popular, designats per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Les bases del premi es poden consultar al web de la Fira Mediterrània de Manresa.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premi Teresa Rebull, fira mediterrània de manresa, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.