Sona9

El programa «Sona9» d'iCat es renova

La nova temporada del programa radiofònic presentat per Lluís Gendrau s'actualitza

| 10/01/2019 a les 09:30h

Menut actuant al programa 'Sona9' d'iCat
Menut actuant al programa 'Sona9' d'iCat | Carles Rodríguez
El dilluns 14 de gener, a les 23 h, el programa Sona9 d’iCat, amb Lluís Gendrau, arrenca la nova temporada amb un format renovat, amb nova sintonia, noves seccions i nous continguts i amb un bagatge de 18 anys d’història. Els nous programes permetran fer un seguiment a fons de l’escena musical catalana, en una aposta per convertir-se en el programa de ràdio de referència del sector.

El nou format dedicarà l’espai central a l’actualitat del panorama català, amb entrevistes, estrenes de discos i cançons i un avançament setmanal de les novetats musicals del pop, el rock, la cançó i el folk. A més, incorporarà en primícia la llista setmanal de les cançons en català més punxades a les emissores de ràdio, inclourà la col·laboració de músics destacats que faran les seves recomanacions sonores i continuarà fent el seguiment del concurs Sona9, amb una especial atenció a les propostes emergents d’arreu dels territoris de parla catalana.

El certamen va ser creat el 2001 pels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya amb l’impuls de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya i la revista Enderrock i el patrocini d’Estrella Damm. El programa Sona9 va començar aquell mateix any com a pota radiofònica del concurs de maquetes, primer a Catalunya Ràdio, i a partir del 2006 va passar a formar part de la graella d’iCat, aleshores amb Lluís Gendrau i Bruno Sokolòwicz al capdavant.

Durant aquesta llarga trajectòria hi han passat més de dos mil grups i solistes i s’ha convertit en la plataforma de prescripció de l’escena emergent de la música en català. D'ençà del 2018 el concurs també ha incorporat el programa televisiu Sona9 TV, realitzat per Televisió de Catalunya. Del certamen han sorgit grups com Manel, Els Amics de les Arts, Macedònia, La iaia, Trau, Nyandú, Salvatge Cor, Senyor Oca i Sandra Bautista, entre altres. La 19a edició del concurs es convocarà a partir de l’1 de març vinent.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, ràdio, iCat, Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.