actualitat

Els catalans d'Operación Triunfo 2020

Presentem els concursants i professors de l'acadèmia provinents dels Països Catalans

Aquest any hi ha només tres concursants catalans: Nick, Ariadna i Samantha

Qui és Samantha, la concursant que ha versionat Lluís Llach a OT?

| 26/01/2020 a les 17:00h

Concursants d'OT 2020
Concursants d'OT 2020 | Fotograma de l'actuació grupal de la Gala 1
Torna a engegar motors una nova edició d'Operación Triunfo. L'acadèmia, situada al Parc Audiovisual de Catalunya (Terrassa), té al capdavant, des que es va reprendre el programa el 2017, als catalans Noemí Galera com a directora i a Manu Guix com a director musical. Tot i així, enguany la quota de representació dels Països Catalans al programa ha disminuït: aquesta edició són 3 els concursants (i no 4 com l'any passat), i 8 professors enlloc dels 10 que eren a la darrera edició. Te'ls presentem i te n'expliquem la història, per si encara no els has investigat prou a les xarxes.

Nick (Nicolás Martínez)
Concursant

Des de Sant Cugat del Vallès, arriba a l'acadèmia aquest jove nascut el 2000 i seguidor de Justin Bieber -de fet, té tatuada la melodia d'un vers d'una cançó seva-, però també de Michael Jackson o Bruno Mars. En Nick vol ser cantant des dels 13 anys i, com molts en l'edició d'enguany, entra a Operación Triunfo amb estudis i bagatge musical: s'ha format en cant, llenguatge musical, piano i guitarra i, fins poc abans d'entrar a l'acadèmia, estava cursant composició i bateria. De fet, en el càsting per ser escollit com a concursant, el santcugatenc va cantar un tema propi. A part de la vessant en la música més convencional, també ha fet de discjòquei en diversos festivals i concerts -com per exemple, a la gira estiuenca de Los40-. Durant la infància, va passar per diverses cases d'acollida i explica a Operación Triunfo que, per ell, la música ha estat un pilar que l'ha ajudat a seguir endavant quan he estat sol.


Ariadna Tortosa
Concursant

Nascuda a Sant Joan Despí fa 18 anys, l'Ariadna va anar a viure a Madrid fa uns anys per mirar d'impulsar-hi la carrera musical. Estant allà ha tocat a diversos locals madrilenys de música en directe, com Búho Real o Fulanita de Tal. Ha estudiat maquillatge i estètica però el cant i el piano els ha après de forma autodidacta. A més, com en Nick, també composa i, de fet, ha gravat ja algunes maquetes. És fan d'Amy Winehouse -que va versionar en la primera fase del càsting per entrar al programa-, Adele i Jessie J.
 

Samantha Gilabert
Concursant

Samantha, amb 25 anys, és la més gran i potser més experimentada de tots tres catalans. La cantant ve de Beniarrés (Alacant) i ja la coneixíem com a vocalista de la banda Cactus, un grup que barreja música urbana i pop en valencià. De fet, en la primera fase del càsting per entrar a l'acadèmia va cantar una de les cançons de la formació, "Cabrona de mi". A més de la seva trajectòria amb el grup, ella s'ha format en solfeig i llenguatge musical i, fins l'entrada a OT, estava estudiant el vuitè curs de cant i el primer de piano. A part dels teclats, per això, i de manera autodidacta, ha après també a tocar la guitarra i l'ukelele. La seva entrada a Operación Triunfo va ser sonada quan, a la Gala 0, va interpretar "Que tinguem sort" de Lluís Llach, la segona cançó cantada en català en tota la història del programa després que Miki Núñez versionés "Una lluna a l'aigua" de Txarango en l'edició anterior. La de Beniarrés compta entre els seus referents musicals amb artistes com Christina Aguilera, Michael Jackson o Despistaos.


Noemí Galera
Directora de l'Acadèmia

La barcelonina és productora de televisió i directora de càsting a Gestmusic Endemol. Després de molts anys com a membre del jurat d'Operación Triunfo, Galera va convertir-se en la directora de l'acadèmia el 2017, quan es va reprendre de nou el programa. A més del seu pas pel reality musical per excel·lència, també ha participat en altres talent shows com ara Eurojunior, Tu sí que vales i Tu cara me suena, entre altres. 

Manu Guix
Director musical

El músic barceloní és un dels que fa més anys que treballa al programa. Lligat a OT des del principi com a professor, ha acabat esdevenint el director musical de l'acadèmia. Tot i ser especialment conegut pel seu pas pel programa, la carrera musical de Manu Guix és notòria: compositor, professor, director i creador i productor de musicals.


Cesc Escolà
Professor de fitness

Cesc Escolà és un dels nous professors amb què compta la plantilla d'Operación Triunfo 2020. Tot i que és nascut a Barcelona, es va criar a Manresa fins que va començar el grau de Ciències de l'activitat física i esports a la INEFC. Fa 6 anys que treballa com a entrenador de fitnes a gimnasos de Barcelona com el DIR i de professor d'educació física a l'escola Sant Ignasi de Sarrià, on seguirà treballant mentre entreni dins l'acadèmia. A més del seu recorregut relacionat amb l'activitat física i el fitnes, és també un apassionat de la música, té un germà músic, i de petit va estudiar trombó de vares, solfeig i bateria.

Cristian i Mario Jiménez
Professors de dansa urbana

El barceloní Cristian Jiménez i el mataroní Mario Jiménez s'incorporen enguany a Operación Triunfo com a professors de ball urbà. Fa 14 anys que treballen plegats a diferents escoles de dansa del territori i s'han format a Los Ángeles, Tokio, Nova York, París i Londres. A més, han creat i dirigit diverses companyies de dansa, àmpliament guardonades, com D'Block o D'oo Wap, i coreografiat musicals com Romeo y Julieta i Grease Reloaded.


Ivan Labanda
Professor d'interpretació

L'artista barceloní entra per substituir els tan estimats 'Javis' que fins ara s'havien encarregat de la classe d'interpretació. Labanda fa prop de tres dècades que treballa com a actor, locutor, doblador, guionista i director de televisió. Probablement el podreu reconèixer per la seva actuació en diversos programes de TV3 com Polònia, Crackòvia o en sèries com Porca Misèria o Kubala, Moreno i Manchón.

Joan Carles Capdevila
Professor de tècnica vocal

Capdevila repeteix aquest any com a professor a l'acadèmia. El seu currículum comença a l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb una llicenciatura en Música Moderna i Jazz. A més d'haver format part del Cor del Gran Teatre del Liceu i de l'Orfeó Català, el professor de tècnica vocal també és compositor i té dos treballs d'estudi publicats: My Song (Audiovisuals de Sarrià, 2017) i Joc sings Gershwin (Audiovisuals de Sarrià, 2019).


Laura Andrés
Professora de tècnica vocal

Acompanyant Joan Carles Capdevila com a professora de tècnica vocal, la sabadellenca ha estat pianista a l'Institut del Teatre i ha treballat per a companyies com Dagoll Dagom o La Cubana. També és coneguda per ser la professora de música de Milan, fill gran de Shakira i Piqué, fet que la va portar a col·laborar en el darrer disc de la colombiana, El dorado (Sony Music, 2017).

Andrea Vilallonga
Professora de protocol

L'encarregada d'impartir classes d'imatge i protocol perquè els concursants practiquin com comportar-se i realçar les qualitats és l'assessora Andrea Vilallonga, fundadora de l'escola Atelier Personal Image School i professora de màster a la universitat Pompeu Fabra.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Samantha Gilabert, Ariadna Tortosa, Nick Martínez, Operación Triunfo, Cactus, Manu Guix

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.