La Dharma s'atura

Aquest 2011 es commemora el vint-i-cinquè aniversari de la mort d'Esteve Fortuny

| 27/04/2011 a les 13:40h

La Companyia Elèctrica Dharma ha anunicat avui que "atura temporalment la seva activitat artística". En un comunicat fet públic aquest matí, el grup dels germans Fortuny anuncia la celebració d'un concert commemoratiu amb motiu del 25è aniversari de la mort d'Esteve Fortuny, que se celebrarà el proper mes d'octubre. La banda planteja l'aturada com "un moment que ha de servir per reflexionar sobre què volem fer amb el grup".


La Dharma explica: "L'aturada ens ha de servir per reflexionar sobre què volem fer amb el grup, però també per mirar enrere, veure tot el trajecte que hem recorregut junts i recalcular la ruta". La Companyia Elèctrica Dharma va néixer l'estiu de 1974 i va publicar el seu primer elapé, Diumenge (Edigsa), el febrer de 1975. Des de llavors ha publicat 23 referències discogràfiques, la darrera de les quals és Mompou's Mood (Picap, 2010), enregistrat als Sun Studios de Memphis. El grup de Barcelona va ser pioner en la fusió de la música tradicional del país amb el jazz i el rock.
La Dharma explica que aquest 2011 està projectant "una sèrie d'actes per tal d'homenatjar la figura" d'Esteve Fortuny, guitarrista primigeni del grup de Sants, mort l'agost de 1986; "un músic imprescindible en la història musical del nostre país", segons la Dharma. Els actes d'homenatge es plantegen com "una crida a la gratitud i no a la tristesa".



Arxivat a: Enderrock