La Dharma s'atura

Aquest 2011 es commemora el vint-i-cinquè aniversari de la mort d'Esteve Fortuny

| 27/04/2011 a les 13:40h
Arxivat a: Enderrock
La Companyia Elèctrica Dharma ha anunicat avui que "atura temporalment la seva activitat artística". En un comunicat fet públic aquest matí, el grup dels germans Fortuny anuncia la celebració d'un concert commemoratiu amb motiu del 25è aniversari de la mort d'Esteve Fortuny, que se celebrarà el proper mes d'octubre. La banda planteja l'aturada com "un moment que ha de servir per reflexionar sobre què volem fer amb el grup".


La Dharma explica: "L'aturada ens ha de servir per reflexionar sobre què volem fer amb el grup, però també per mirar enrere, veure tot el trajecte que hem recorregut junts i recalcular la ruta". La Companyia Elèctrica Dharma va néixer l'estiu de 1974 i va publicar el seu primer elapé, Diumenge (Edigsa), el febrer de 1975. Des de llavors ha publicat 23 referències discogràfiques, la darrera de les quals és Mompou's Mood (Picap, 2010), enregistrat als Sun Studios de Memphis. El grup de Barcelona va ser pioner en la fusió de la música tradicional del país amb el jazz i el rock.
La Dharma explica que aquest 2011 està projectant "una sèrie d'actes per tal d'homenatjar la figura" d'Esteve Fortuny, guitarrista primigeni del grup de Sants, mort l'agost de 1986; "un músic imprescindible en la història musical del nostre país", segons la Dharma. Els actes d'homenatge es plantegen com "una crida a la gratitud i no a la tristesa".
La Banda del Panda
La Banda del Panda | Arxiu
La desena edició de la festa anual de la Forcat, l'11 de novembre
Quico Pi de la Serra a l'exposició
Quico Pi de la Serra a l'exposició | Xavier Mercadé
El músic barceloní cedeix 115 guitarres durant 10 anys a l'equipament cultural | L'exposició 'Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra' conté una mostra de 38 guitarres i es podrà visitar fins al 28 d'abril
Gemma Humet
Gemma Humet | Juan Miguel Morales
El tour serà aquest novembre per les ciutats de Zuric, Lausana i Basilea | A la presentació s'hi visionarà també el documental 'Les cançons del 68'
JoKB
JoKB | Arxiu artista
Estrenem el clip del nou tema que formarà part de l'àlbum visual que està preparant el grup igualadí
Dácil
Dácil | Arxiu de l'artista
Estrenem el vídeo musical d'un dels temes de 'Mamma Shark' | La música iniciarà al novembre una gira pels Estats Units