"Benvolgut" de Manel guanya el Premi Cerverí

En edicions anteriors l'han guanyat Anna Roig, Els Amics de les Arts, Llach, Roger Mas...

| 30/09/2011 a les 01:00h

Un any més la Fundació Prudenci i Bertrana i Catalunya Ràdio han escollit, per votació popular, la lletra de cançó que s'emporta el Premi Cerverí. Les dues darreres edicions han premiat el tema "Corro sota la pluja" d'Anna Roig i "Reykjavik" d'Els Amics de les Arts, i aquest 2011 el guardó ha estat per al tema "Benvolgut" de Manel.


Ahir a la nit es va fer entrega dels Premis Literaris de Girona, Prudenci Bertana, que entre els seus guardons atorgen el premi a la millor lletra de cançó. Enguany el tema "Benvolgut", inclòs al disc 10 millles per veure una bona armadura (DiscMedi/Warner, 2011), s'ha endut el reconeixement popular. Entre les cançons més votades també hi havia "Me sobren paraules" d'Antònia Font, "Focs i brases" d'Inspira i "Partícules de déu" d'El Petit de Cal Eril. Els altres classificats eren Casasses i Comelade, Mine!, Mazoni i Refree.

15 edicions abans...
L'any 1995 el premi va recaure en Sau, pel tema "Al teu costat". A la segona edició el guardó va ser per a la lletra de Toni Roig del tema "Mai l'amor és impossible", interpretada per Al-Mayurqa. "Fandango dels adéus" de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, "Fotos antigues" de David Escamilla, "Lletania" de Sopa de Cabra (escrita per Gerard Quintana), "Cor pur" de Roger Mas, "I tanmateix " de Lluís Llach (2011), "Com goses" de Francesc Ribera 'Titot', "Merry Christmas" (2003) i "El circ" (2007) de Caminas, "Volia volar" i "No em vull fer gran" d'Albert Fibla (guardonades el 2004 i el 2006 respectivament), "No em vull fer gran" de Dani Coma (Macedònia) i "Morro errant" de Ton Rulló també han estat guardonades amb el premi. Les dues darreres edicions han premiat el tema "Corro sota la pluja" d'Anna Roig i "Reykjavik" d'Els Amics de les Arts.
Arxivat a: Enderrock