Maria Coma, a l'Enderrock de desembre

La cantant i compositora protagonitza la portada de la revista

| 05/12/2011 a les 14:50h

La cantant i compositora Maria Coma és la protagonista de la revista Enderrock de desembre amb el seu nou disc, Magnòlia (Amniòtic Records, 2011). Coma es distancia del perfil més colorista i naïf del seu primer treball, Linòleum (Amniòtic Records, 2009), per mostrar un vessant més íntim, on el piano és l'instrument protagonista. "Són dos discos molt diferents, no només per l’orquestració i els arranjaments, sinó per la filosofia musical de cadascun", explica Maria Coma. "A diferència de Linòleum, Magnòlia l’he fet pensant només en el que m’agradava, sense censurar-me de cap manera." El disc, amb un fort vessant cinematogràfic, ha estat produït per la mateixa Maria Coma i pel músic Pau Vallvé, que han arranjat totes les cançons amb la delicadesa d'un artesà.



Al llarg d'una entrevista il·lustrada amb fotografies de Noemí Elías, Maria Coma desgrana els detalls de la composició i gravació del seu nou treball, amb un fort component cinematogràfic. "Sóc molt fan de Danny Elfman [compositor de moltes de les bandes sonores dels films de Tim Burton] i des de petita he escoltat bandes sonores que m’han agradat molt. Tot el disc té un component molt visual. Quan estava component em venien moltes imatges al cap, i per això hem volgut elaborar tota una sèrie de clips que reforcessin la part sonora. La música es pot explicar sense imatges, però de vegades les imatges acaben d’arrodonir la cançó."

Pop lletrat amb Màrius Serra
La revista Enderrock de desembre encarta també un contingut exclusiu: el DVD Pop lletrat. L’escriptor, enigmista i fanàtic de les paraules Màrius Serra ha decidit indagar en els neologismes musicals catalans. Per fer-ho, ha quedat amb cinc artistes actuals: Xarim Aresté (Very Pomelo), Cris Juanico, Carles Sanjosé (Sanjosex), Feliu Ventura i Quim Vila. L’objectiu ha estat analitzar el seu llenguatge i les paraules que usen per fer les cançons. L’experiència es presenta amb un DVD distribuït de manera exclusiva amb l’Enderrock 194. El projecte ha estat impulsat pel Termcat i l’Institut d’Estudis Catalans, i ha tingut el suport de Linguamon, de la Direcció General de Política Lingüística i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, a més d’Òmnium Cultural i el Grup Enderrock.

A la revista Enderrock de desembre també hi podreu trobar un ampli reportatge sobre la final del concurs Sona 9 i una entrevista als seus guanyadors, Nyandú, i a la resta de grups finalistes, The Mamzelles, Alls Nous Piquen i Bremen. També hi ha entrevistes a Els Surfing Sirles, Litoral i Rosa-Luxemburg.


Arxivat a: Enderrock