Recordant Joan Trayter

Deu anys després de la seva mort, Albert Pla, Pau Donés i Quimi Portet, l'homenatgen

| 14/03/2012 a les 14:59h

El concert d'homenatge al músic i impulsor de l'estudi Music Lan tindrà lloc el 23 de març al teatre municipal El Jardí de Figueres i hi participaran una quinzena d'artistes. Entre les acutacions de la nit, hi haurà el trencament de quinze anys de silenci per part de la banda de Trayter, Dígit Arts, que es retrobarà amb el seu públic.


Ara fa deu anys que Joan Trayter va morir sobtadament. La commoció que va causar la seva pèrdua va tenir una dimensió molt notòria. El reconegut músic va ser també impulsor dels estudis de gravació Music Lan d'Avinyonet de Puigventós l'any 1995, uns estudis que van ser considerats dels millors de l'Estat durant molt de temps. Tots els companys d'ofici de Trayter han intentat des de sempre mantenir viu el seu llegat i el seu record amb diverses iniciatives com el Premi Joan Trayter que cada any valora la tasca del millor productor musical dins dels Premis Enderrock.
A Figueres també hi ha un premi de música en directe que porta el seu nom, i enguany, tot commemorant la dècada que fa des de la seva desaparició, s'han reunit per dedicar-li un concert d'homenatge. Les actuacions en memòria a Joan Trayter tindran lloc el divendres 23 de març al teatre municipal El Jardí de Figueres a partir de les 21.30 h. L'entrada al concert és gratuïta. Els noms confirmats que s'uniran a l'homenatge aportant les seves veus i el seu talent són Quimi Portet, Mònica Green, Joanjo Bosk, Patrícia Leidig, Albert Pla, Àngels Ortiz & Carles García, Carmen Rodríguez, Carmen Vilà, Jofre Bardagí, Jordi Armengol, Josep Bosch, Josep Puntí, Lidia Blanquez, Lluís Escuadra, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, Pau Donés, Rafel Subirachs, Robert Molina, SanJays, Santi Escura, Sara Parés, Sergi Vila, Tomàs Fletxa i Victòria Fernández.
També hi actuaran els excompanys de formació de Joan Trayter en el que serà un dels moments més emotius de l'acte d'homenatge. El retrobament amb el públic del grup de Trayter, Dígit Arts, amb el qual va entregistrar el disc El sentit de la raó (1994), posarà punt i final a un silenci que durava des del 1997 quan van oferir el seu últim concert.
Arxivat a: Enderrock