Segon Festival de Pasqua de Cervera

Enguany està dedicat al compositor Eduard Toldrà

| 17/03/2012 a les 06:59h

Del 4 al 8 d’abril, Cervera acollirà la segona edició del seu Festival de Pasqua. Seran més de vint concerts i activitats per a tota la família. Entre altres hi actuaran l’Orquestra Julià Carbonell de Terres de Lleida, Sílvia Pérez Cruz, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Orquestra Terrassa48.


Tot començarà el 4 d’abril amb un ‘Simposi Toldrà’ a la Universitat de Cervera. Hi haurà conferències, taules rodones, una ballada amb sardanes del compositor, etc. Clourà la jornada un concert d'homenatge al cinquantè aniversari de la mort d’Eduard Toldrà i al norantè aniversari de Manel Oltrà en el qual la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, la Cobla Ciutat de Girona i la Bellpuig Cobla interpretaran La maledicció del comte Arnau, un poema simfònic per a tres cobles.
L’endemà es farà el concert inaugural del festival. Serà una actuació de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de Terres de Lleida, un concert que s'ha anomenat Toldrà i els seus hereus. S'hi podrà escoltar obres del compositor i de David Esterri i Guzmán-Antich, aquest últim alumne del mestre.
El divendres 6 serà el torn del Cor de Cambra del Palau de la Música i l'Orquestra Terrassa48 amb Les 7 paraules de Crist a la Creu, de Cristófor Taltabull. A més, interpretaran obres de Blancafort, Anna Cazurra, Ricard Lamote de Grignon, Josep Vila, Toldrà i Joaquim Homs
El dissabte 7 hi actuarà Sílvia Pérez Cruz acompanyada de Feliu Gasull a la guitarra. El poeta Enric Casasses hi participarà com a rapsode. El programa inclourà obres del mateix Gasull, Montsalvatge i Toldrà.
Tots aquests concerts es faran a les 21 h.
A més a més, Cervera bullirà d'activitat musical ja que s'hi realitzarà diferents activitats com ara debats, tallers i projeccions. Cal destacar els "Concerts de Proximitat" que es faran els dies 6 i 7 a les 11.30 h, les 12.30 h i les 13.30 h. Seran concerts de curta durada amb intèrprets com ara Jordi Camell o Helena Satué i que es realitzaran en espais com l'esgésia de Sant Agustí o la Paeria, llocs que permeten una major proximitat entre els músics i el públic. També hi haurà el Festival Pitit, amb programació per a petits i grans cada dia a les 17 h, excepte l'últim, que serà a les 18 h i servirà per cloure el festival. Ho farà amb el Viatge a la lluna de Xavier Montsalvatge amb text de Josep Maria Espinàs, i Llunàtics, d'Albert Guinovart i text de Pau Miró. És un espectacle multidisciplinar per a tota la família.
Si voleu més informació del Festival de Pasqua de Cervera, aquí teniu l'enllaç.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz