Un Xavier Baró antològic

Protagonitza el primer concert del BarnaSants a Lleida, aquest divendres 22 de febrer

| 20/02/2013 a les 14:59h

Xavier Baró gravarà de la mà del BarnaSants el seu primer disc antològic. Serà un treball en directe i amb convidats, gravat durant els concerts que farà aquest divendres 22 de febrer al Cafè Teatre de L'Escorxador de Lleida (22.30 h) i el proper 14 de març a la sala Luz de Gas de Barcelona (21.30 h). En parlem amb ell.


SONS: Com sorgeix la idea de fer un disc antològic en directe?
XAVIER BARÓ: Va ser una proposta del festival BarnaSants. Quan m'ho van dir, jo estava immers en un proper disc amb cançons noves. Per això primer vaig dir que no. Però després vaig pensar que potser ja era el moment de fer un disc en directe, i aprofitar per fer una primera antologia: recuperar algunes cançons que no toco fa temps, incloure'n d'altres que he anat fent i han anat canviant amb el temps, etc.
SONS: Quins músics hi haurà?
X.B: També aprofitaré per immortalitzar el meu grup, L’Art de Troba, que són Txabi Abrego, Ramon Godes i Victor Verdú.
SONS: I a més hi haurà convidats.
X.B: Sí. A Lleida hi haurà Gasion, amb qui farem "Matinada de Sant Joan"; Clara Vinyals, amb qui farem "Desbandada de vels", i les Krregades de romanços, amb qui cantarem "Cap de Creus". I al concert de Barcelona hi haurà Els Laietans, amb qui tocarem "La caiguda de Lleida", i algun altre convidat que estem acabant de concretar.
SONS: Un cop fets els concerts, quan sortirà el disc?
X.B:
La idea és que surti immediatament, a l'abril o al maig. Per als concerts farem una llista de cançons antològica, hi haurà peces dels diversos discos que he fet, des de La cançó de l'udol (Discmedi, 1998) fins a La màgica olivera (Khlamor, 2011), inclosa alguna de les adaptacions de Rimbaud... Un cop fets els concerts anirem a l'estudi i farem una mica de tria.
SONS: I el disc de cançons noves?
X.B:
Doncs ja l’havia començat a fer, però ara ha quedat una mica aparcat per concentrar-me en el directe. Segurament em posaré a gravar-lo a l'estiu.
SONS: Paral·lelament no pares: la setmana passada vau muntar un concert amb Gasion a Alpicat fent versions de Bob Dylan. Com va anar?  
X.B:
Va anar molt bé. Amb Gasion un cop al més ens reunim per fer versions, i aquest cop ell va deixar caure que faríem tot un repertori de Dylan. Jo en principi no hi tenia gaire interès, però ja que ho va anunciar, m'hi vaig posar. Vaig traduir set o vuit cançons i au. A la gent sempre li agrada que facis Bob Dylan, més i tot que si fas coses teves... Vam fer l' "All Along the Watchtower", "Chimes of Freedom", "The Man in Me"... Va estar bé.

Foto: Juan Miguel Morales
Arxivat a: Enderrock