Festivals

El BarnaSants continua amb el Trad d'Autor i concerts a l'Alt Penedès

Aquest cap de setmana destaquen concerts com els de Sílvia Comes, Gemma Humet, Pedro Burruezo & Nur Camerata i Joana Gomila & Laia Vallès

El festival BarnaSants s'alia amb el Tradicionàrius al Trad d'Autor aquest febrer i s'expandirà per l'Alt Penedès durant el març i l'abril

| 16/02/2023 a les 19:00h

Joana Gomila & Laia Vallès
Joana Gomila & Laia Vallès | Juan Miguel Morales
Avui arrenca la programació setmanal del Festival BarnaSants amb el concert de Sílvia Comes a la sala Luz de Gas, presentant el seu últim disc Felícia (Discmedi, 2022). El cap de setmana tindran lloc també diversos concerts de Gemma Humet, Burruezo & Nur Camerata, l'espectacle i formació Ojos Verdes (en homenatge in memoriam a Miguel de Molina), Irina González, Diego Escusol i Gastelo. Divendres 17 de febrer a l'Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat serà el torn de la cantant i pianista vallesana Gemma Humet, que presentarà el seu quart disc Rere tot aquest fum (Satélite K, 2022).
 

Gemma Humet Foto: Juan Miguel Morales


Dissabte 18 de febrer tindran lloc quatre concerts més. Un d'ells serà l'homenatge Ojos Verdes (Miguel de Molina in memoriam), amb un viatge musical per la crònica sentimental d’Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina (1908-1993), qui va donar a conèixer cançons tan memorables com “La bien pagá”, “Ojos verdes” o “El día que nací yo”. El mateix dissabte, el quartet barceloní Burruezo & Nur Camerata presenta l’espectacle Al-Àndalus.cat, basat en el seu disc La reina de Siurana (Satélite K, 2022) a la sala Luz de Gas. També el mateix dia, al Centre Cívic Torre Llobeta de Barcelona, la trovadora cubana de Santa Clara (Cuba) Irina González, integrant del col·lectiu sonor La Trovuntivitis, repassarà en directe el seu cinquè disc, Tiempo (autoeditat, 2022), mentre que a la mateixa hora (20h), l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat acollirà el concert del cantautor aragonès Diego Escusol.
 

Burruezo & Nur Camerata Foto: Arxiu de l'artista


Diumenge serà el torn de la cantautora càntabra Gastelo, que interpretarà en directe el disc Capricho (Cersa Music, 2023), de Joana Gomila & Laia Vallès al C.A.T en el marc del Trad'Autor.
 

Del Trad'Autor a l'Alt Penedès

El Trad d'Autor, el cicle de concerts coproduïts en complicitat entre el BarnaSants i el Tradicionàrius (integrat en les seves respectives programacions), va arrencar el passat divendres amb el concert de Miquel Gil i Titana i seguirà aquest diumenge 19 de febrer el duet format per Joana Gomila i Laia Vallès que presenten Així Deçà (Sural·lita Recol·leccions, 2021). El dijous 23 de febrer, el cantant, bateria i percussionista urgellenc Arnau Obiols oferirà el seu quart treball discogràfic, Mont Cau (Segell Microscopi, 2022) i el diumenge 12 de març, la jove cantaora d'Oliva La Maria desvelarà en directe el seu primer disc Mon Vetlatori (Propaganda pel Fet!, 2023), així com al maig Alba Careta portarà en viu el seu tercer disc, Teia (Segell Microscopi, 2023). 
 

Alba Careta Foto: Sílvia Poch


D'altra banda, seran quatre els concerts del BarnaSants que es faran a la comarca de l’Alt Penedès, concretament a Vilafranca del Penedès, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. La primera parada a la citada comarca serà a Gelida el 24 de març amb un concert a càrrec de Sergi Carbonell, compositor ribetà i cofundador de Txarango que presenta el seu disc en solitari Refugi (Halley Records, 2023). Les altres tres cites són el dia 22 d'abril amb Èric Vinaixa a Sant Llorenç d'Hortons; i L'Auditori de Vilafranca del Penedès acollirà dues dates del BarnaSants Penedès: el 26 de març, amb l'estrena de la gira del nou disc d'Anna Roig, Aportar bellesa al món (Satélite K, 2023), i Quimi Portet, que segueix presentant el disc en directe Si plou, ho farem al pavelló: Live in Cincinatti (Fina Estampa, 2020).
 

Sergi Carbonell Foto: Miki Tejero

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Alba Careta, Diego Escusol, BarnaSants 2023, Joana Gomila i Laia Vallès, Gemma Humet, Sílvia Comes, Sergi Carbonell, Burruezo & nur camerata, Irina González, Gastelo, Arnau Obiols, La Maria, barnasants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.