Compte enrere per l'Acústica

El festival donarà el tret de sortida el dia 28 d'agost

| 18/08/2013 a les 07:00h

Sota el lema 'Tu ets el jugador número 12' l'Acústica vol retre homenatge al públic, fidel i cada vegada superior any rere any. Manel, La Pegatina, Paco Ibáñez, Chambao, Gossos i Blaumut formen part de l'onze inicial que va presentar el festival a l'spot publicitari
Miqui Puig, The Mamzelles Foto: Xavier Mercadé

Del 28 d'agost a l'1 de setembre, al Museu Dalí de Figueres li sorgirà competència. La capital de l'Alt Empordà esdevindrà l'escenari del Festival Acústica que enguany celebra la dotzena edició. Una trentena de músics de l'escena catalana ocuparan principalment la plaça de l'Ajuntament, la Rambla i el Teatre Jardí. Amb el dorsal número 1, Manel arriba al terreny de joc empordanès en la seva gira estiuenca per presentar d'Atletes baixin de l'escenari (Warner/DiscMedi, 2013). La Pegatina i Gossos actuaran el mateix dia que el quartet barceloní, el divendres 30 d'agost. Les joves cantautores Joana Serrat, Meritxell Gené i Sara Pi no restaran a la banqueta i se sumen al festival per presentar les seves novetats discogràfiques. La dosi de turistes i postals per part de Blaumut i Els Catarres tindrà lloc a la pl. de l'Ajuntament la mateixa nit del dissabte 31.
Encara que provenen del Baix Empordà, la banda emergent Acció són coneixedors del terreny i juguen a casa el divendres 30, tot presentant On sóc ara (RGB Suports). Miquel del Roig repeteix a l'Acústica, com en el cas Cesk Freixas, però aquesta vegada el cantautor penedesenc anirà acompanyat de Miquel Abras. Els guanyadors del Sona 9 2012, el duet Empty Cage, també actuaran al festival, el dimecres 28 d'agost a la una de la nit al Music Hall.


El Sona 9 i els 20 anys d'Enderrock a l'Acústica
L'Enderrock pren protagonisme el dijous 29 d'agost per partida doble. D'una banda, a partir de les sis de la tarda es disputarà la primera semifinal del XIII concurs de maquetes, el Sona 9. De l'altra, Miqui Puig i el trio barceloní The Mamzelles oferiran el concert 20 anys d'Enderrock, un espectacle que repassa les darreres dues dècades del pop-rock català en la celebració dels 20 anys de la revista. En aquesta ocasió els acompanyaran diversos artistes: Joan Colomo, Bikimel, Joana Serrat i Carles Chacón de Coriolà.


L'Acústiqueta
Després de l'èxit de la primera edició del festival per als més petits (van assistir-hi 15.000 persones), l'Acústica segueix apostant per una programació de caire familiar. Jocs, tallers infantils i concerts de la mà de l'orquestra Di-versions, que presentarà l'espectacle Diver-kids, els Abbey Road que oferiran Beatle for kids, per a què els nens i nenes coneguin un dels grups més importants de la història. Aquí teniu l'enllaç de la programació ben detallada.


Escenari Teatre Jardí
Només hi haurà tres concerts de pagament: el dijous 29 una nit de jazz amb Andrea Motis i Joan Chamorro, Manel (divendres 30) i l'històric Paco Ibáñez (dissabte 31). Les entrades les podeu comprar a través d'aquest enllaç.
Arxivat a: Enderrock, Festivals