Peret deixa temporalment els escenaris

Explica que li han detectat un càncer

| 30/07/2014 a les 12:10h

Peret ha fet saber aquest migdia a través d'un comunicat que se li ha detectat un càncer i abandona temporalment els escenaris. Entre les seves activitats immediates, hi ha la participació a la Fira Mediterrània de Manresa com artista convidat.

Peret Foto: Juan Miguel Morales


"Tot i que crec que els assumptes de la salut són privats, voldria comunicar que fa uns dies se'm va detectar un càncer", ha explicat Peret a través de les xarxes socials. "Estic seguint el tractament corresponent, i els metges m'asseguren que no trigaré molt en pujar altre cop als escenaris, que és el que més m'agrada en el món", afegeix.
"Tot això m'ha sorprès mentre estava acabant el llançament del meu primer disc cantat íntegrament en català, i mentre acabava de donar forma a la gravació d'un nou àlbum en castellà. Així és que per ara no em veureu als escenaris, però en breu hi haurà cançons noves", segueix el comunicat.
Segons expliquen ell mateix i el seu entorn, Peret se sent amb ànims i forces per afrontar la seva malaltia. D'aquí un parell de setmanes espera poder donar més informació i confirmar si participa a la propera Fira Mediterrània, que es farà a Manresa del 9 al 12 d'octubre. Com artista convidat, entre altres activitats Peret ha de protagonitzar l'espectacle inaugural, Peret als barris de Manresa, un projecte social amb la implicació de gent gran i nens dels barris de la ciutat del Bages al voltant del repertori del músic, amb direcció artística de Nacho Lesko.

Icona rumbera

Pere Pubill Calaf, Peret, és la figura més emblemàtica de la rumba catalana. Va néixer a Mataró el 1935 i va créixer al carrer de la Cera de Barcelona. El 1963 publica el seu primer senzill i participa a la pel·lícula Los Tarantos, protagonitzada per Carmen Amaya. Durant els anys seixanta grava infinitat de discos i cançons d'èxit, i es consagra a nivell internacional el 1971 amb el tema "Borriquito", melodia que causa furor a llocs com Alemanya. Entre el 1981 i el 1991, Peret va retirar-se dels escenaris per dedicar-se a predicar en l'Església Evangelista de Filadelfia. Però va reprendre la seva carrera, primer com a productor i després altre cop com a intèrpret, i va ser la cara visible de l'eufòria olímpica dels jocs de Barcelona de 1992. Ja al segle XXI, com a patriarca reconegut de la rumba catalana, continua actuant mentre el reivindicaven les noves generacions rumberes.
Arxivat a: Enderrock