El salt literari de Feliu Ventura

Es titularà 'Com un record d'infantesa' i la figura d'Ovidi Montllor serà el fil conductor

| 08/08/2015 a les 07:00h

L'editorial valenciana Sembra Llibres publicarà la primera novel·la narrativa del cantautor Feliu Ventura a la tardor. Es tracta d'un llibre adreçat als joves i a partir de la figura d'Ovidi Montllor, l'artista de Xàtiva proposa un viatge de Xile al País Valencià.
Feliu Ventura Foto: Juan Miguel Morales

'Com un record d'infantesa sempre recordaré a la Teresa, ballant el vals'. Així comença la cançó més popular d'Ovidi Montllor, "Homenatge a Teresa", inclosa al disc A Alcoi (Edigsa, 1974). Feliu Ventura n'ha escollit el primer vers com a títol per al seu debut novel·lístic.

La novel·la sortirà a la tardor i estarà adreçada a un públic juvenil. El protagonista és un nou xilè orfe i que viu amb el seu avi des de petit, un vell republicà exiliat. Segons ha avançat l'editorial "l’última voluntat d’aquell (l'avi) i un missatge ocult en un disc d’Ovidi Montllor el porten al País Valencià , on resseguirà el fil d’un secret familiar". Un viatge a les cançons i ferides d'una generació que va lluitar contra les dictadures militars a Xile i a l'Estat espanyol.

La història de Com un record d’infantesa anirà acompanyada de les il·lustracions de Daniel Olmo (ha col·laborat amb en el projecte de VerdCel en l'aspecte audiovisuali gràfic).

En l'àmbit musical i literari, Sembra Llibres ha publicat la primera novel·la de Xavi Sarrià (Obrint Pas), Totes les cançons parlen de tu (Sembra Llibres, 2014) i la recerca poètica i documental de l'alcoià Jordi Tormo a Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula (Sembra Llibres, 2015).
Arxivat a: Enderrock, llibres, feliu ventura, ovidi montllor