Els 50 discos imprescindibles

Adrià Puntí, Xarim Aresté i Núria Graham, entre els guanyadors dels Premis Enderrock de la crítica

| 29/12/2015 a les 12:00h

La revista Enderrock de gener obrirà l'any presentant la llista dels 50 discos de l’any 2015: a les primeres posicions hi trobem el reconeixement de la crítica dels Premis Enderrock, que enguany destaca la feina d'Adrià Puntí (millor disc de l'any), Xarim Aresté (millor disc de pop-rock), Ferran Palau (millor disc de cançó), Pau Figueres (millor disc de folk), Núria Graham (millor disc en llengua no catalana), Obeses (millor artista de l'any) i Trau (grup revelació).
 
     

Els Premis Enderrock de la crítica enguany consideren La clau de girar el taller (Satélite K) d'Adrià Puntí el millor disc de l’any. Obeses rep el guardó de millor artista de l’any com a reconeixement d’una trajectòria creixent que ha tingut un nou capítol d'èxit amb Monstres i princeses (Música Global). Trau és disc revelació amb Déu vos guard (DiscMedi), Xarim Aresté és el millor disc de cançó de pop-rock amb La rosada (BankRobber), Ferran Palau és el millor disc de cançó amb Santa ferida (Halley Records), Pau Figueres és millor artista de folk amb Pau Figueres (Whatabout Music) i Núria Graham, millor disc català en altres llengües amb Bird Eyes (El Segell del Primavera).

També podeu descobrir els 50 discos del 2015 ordenats:


Els Premis Enderrock a EDR

Els guanyadors dels Premis Enderrock de la crítica són els protagonistes de l'últim EDR de l'any. Així doncs, a l'EDR #103 trobareu una entrevista a cadascun dels guanyadors acompanyada d'una videopresentació de cada disc realitzada per alguns dels membres de la crítica i redactors d'Enderrock. A banda de la llista dels 50 millors discos de l'any, el palmarès també inclou els guanyadors del premi al millor disc de clàssica, per La viola d'or (DiscMedi, 2015); el de la categoria de jazz, Gabriel Amargant, per And Now for Something Completely Different (Fresh Sound, 2015), i els guanyadors del Premi Enderrock a la trajectòria, Els Pets, pel seu trentè aniversari als escenaris.
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock