30-21

| 29/12/2015 a les 00:09h

 
30. 



MARA ARANDA
Mare Vostrum
(Picap)

Havent recorregut escenaris de mig món durant 25 anys, l’excelsa cantant valenciana celebra una trajectòria de tradició i èxits amb un disc on conflueixen inspiració, influències i transgressions. Tot un mar sonor compartit.

29.



EVA DÉNIA
Quan abril era abril
(Comboi Records)

Emocions i sensacions especials i intenses a càrrec d’una vocalista, guitarrista i compositora valenciana, formada en el jazz i amb una dilatada carrera musical, que recull les seves pròpies composicions.

28.



MOX

Tuactes i rebomboris
(Mésdemil)

Després d’haver guanyat el Concurs Sons de la Mediterrània, els de Puçol facturen un trepidant àlbum on fusionen ritmes genuïns del cant d’estil valencià i melodies tradicionals d’altres indrets amb la sonoritat del rock.

27.




ÒSCAR BRIZ
Entre llums i ombres
(Mésdemil)

Des de “Les màscares” fins al darrer “Florentina Sunset”, els missatges estan plens de clarobscurs. Disc que reivindica la veritat davant la superstició, en un context social on abunden els llepaires de la mà que els paga.


26.




TOTI SOLER
El temps que s'atura
(Satélite K)

Enregistrat gairebé tot a Palau-sator i masteritzat per Ferran Conangla, el protagonisme és de la guitarra de Toti Soler. S’hi canta poc (ell, “La farigola” i “L’hora dels adéus”, i Gemma Humet, “Saviesa” i “Lluna de porcellana”).


25.



 
ROSA-LUXEMBURG
Teoria de conjunts
(Zeppo Records)

A Teoria de conjunts la banda barcelonina fuig dels convencionalismes. El que ha esdevingut el disc de comiat de Rosa-Luxemburg té grans cançons-reflexions com “Solstici” o “Teoria de la imatge”. Irònics, eclèctics i abstractes, qüestionen fins i tot per què un disc ha d’agrupar un conjunt de temes.
 

24.
 


KITCH A LA COVA

Kitch a la cova
(La Dalla Records)

Podia enfosquir-se encara més la música sinistra dels mítics Kitsch? Es poden treure encara més matisos del negre més absolut? Doncs sí, ficant-los en una cova humida, sense ni la llum de la lluna, i extraient-ne tots els fluids de les entranyes.

23.


CARLES BELDA
24 rumbes per diatònic
(autoeditat)

Recull en doble CD i llibre d’una selecció de rumbes d’origen divers amb la finalitat de fer-ne un ús pedagògic per a l’aprenentatge de l’instrument i oferir un recull sonor ben acurat. Gestat de taverna en taverna i de plaça en plaça, Carles Belda arranja per a rumba un repertori variat i molt reeixit.

22.



INSPIRA

Greta
(BankRobber)

De vegades la maduresa musical es tradueix en cançons sòlides i ben acabades, mentre que d’altres es fa notar en la manera de treballar. Greta és el resultat de les dues coses. Inspira és un projecte inicialmemt liderat pel músic i compositor Jordi Lanuza, que, després de deu anys de recorregut, amb aquesta darrera entrega ha treballat més unit que mai al seu grup.
 

21.



GEMMA HUMET
Si canto enrere
(Satélite K)

En aquest seu disc de debut Gemma Humet homenatja alguns dels seus referents literaris incorporant-hi adaptacions de poemes de Miquel Martí i Pol o Federico García Lorca, a més de la peça de la Nova Cançó “Quan érem infants” de Miquel Porter o “Si te me’n vas” del seu oncle, el ja desaparegut Joan Baptista Humet.

 

<< inici    << 41-50    << 31-40     << 16-20     << 11-15      

<< 06-10     << 01-05
 
Arxivat a: Enderrock