Minova es treuen els mitjons

Estrenem un videoclip de la banda, "Mitjons sense plegar"

| 06/10/2016 a les 07:00h

El duet barceloní Minova va començar la seva aventura musical el 2012 quasi per atzar, i de seguida va trobar el camí a seguir: el dream pop dels 80 amb el seu toc personal. El seu debut, La sort dels principiants (DiscMedi, 2015), va sortir l'any passat. Ara presenten el videoclip de "Mitjons sense plegar", una cançó que no van incloure al disc. Parlem amb Esteve Puig, veu i teclats de la banda.
Minova Foto: Arxiu del grup

Vau treure el vostre debut fa uns anys i el 2015 el vau reeditar amb el nom La sort dels principiants (DiscMedi, 2015). A què es dedica Minova últimament?

La veritat és que després del llançament del primer disc no hem parat de fer concerts i de promocionar la banda, i això ha fet que decidicim baixar una mica el ritme per poder-nos concentrar en la creació del nostre proper disc. Però encara seguim amb els directes, ja que per a un nou projecte com és Minova és molt important ser als escenaris. Esperem poder donar una bona sorpresa el 2017!

"Mitjons sense plegar" no la vau incloure al disc, però ja té uns anys d'existència.
Aquest tema és un dels més desconeguts de la banda i potser el més diferent. De fet va ser un dels primers que vam compondre quan la banda encara no tenia ni el nom. La versió del videoclip s'allunya una mica de l'original, ja que vam voler donar-li un so més particular i actual. Posem molta atenció a la sonoritat de cada cançó i això fa que Minova estigui sempre en constant transformació.



I per què vau decidir no posar-la al disc?
Ni tans sols el vam promocionar en el seu moment, perquè no estàvem preparats. La cançó parla d'una cosa molt personal i dura, el desencontre amb la parella, i és per això que sempre ens havia fet por i poster vergonya mostrar-la al públic. Però ara amb el videoclip ja ens hem despullat totalment, i amb la perspectiva que et dóna el pas del temps ja el vivim d'una altra manera. El vídeo està gravat amb molt poques preses precisament per transmetre visualment la mateixa sinceritat de què parla la cançó.

La majoria de les vostres cançons són lluminoses i ballables, tot i que potser "Mitjons sense plegar" és una excepció. En general, feu música per passar-vos-ho bé?
Exacte, "Mitjons sense plegar" és sens dubte el tema més trist de Minova, però com tu dius és una excepció. Ens atreu molt la idea del ball però sempre amb missatge; per nosaltres és molt important explicar històries mentre et fem ballar o viatjar. De fet els nostres concerts son molt enèrgics i el públic sempre acaba ballant i passant-s'ho bé. Ens agrada fer sentir a l'oient el que està ballant. L'ànima i el ball són la combinació perfecta!

De cara al futur, creieu que seguireu adoptant les fórmules musicals dels anys vuitanta?
Això segurament serà inevitable, perquè portem aquesta dècada molt endins. Tot i així en els temes en què ja estem treballant encara hi estem donant una volta de rosca més, però no us donarem més detalls. Si amb La sort dels principiants (DiscMedi, 2015) vam sorprendre més d'un, amb el nou disc ho volem fer molt més! Intentarem fusionar l'impossible!
Arxivat a: Enderrock