Maria del Mar Bonet recupera Llull a París

Serà avui divendres 21 d'octubre

| 21/10/2016 a les 15:00h

L'Institut del Món Àrab de París dedica una jornada al pensador, i com a clausura la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet oferirà el recital ‘Alenar Llull’, que tindrà lloc a l’Auditori de l’IMA el mateix divendres 21 d’octubre a les 20 h. 
Maria del Mar Bonet Foto: Juan Miguel Morales

Amb motiu del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l’Institut Ramon Llull (IRL), l’Institut del Món Àrab (IMA) i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) organitzen el divendres 21 d’octubre una jornada d’estudis sobre la relació entre Ramon Llull i l’Islam. El simposi reunirà a l’IMA de París escriptors i estudiosos de l’Islam, del pensament medieval i de la història de les ciències al Magreb per tal de redescobrir, amb diverses conferències i taules rodones, els estrets vincles entre el món àrab i el filòsof i pensador mallorquí, que va recórrer tot el Mediterrani per predicar l’accés a la fe cristiana a través de la lògica.

Sota el títol ‘Alenar Llull’, Maria del Mar Bonet recupera cançons de dos dels àlbums més notables de la seva extensa discografia: l’evocador i poètic Alenar (Ariola, 1977), que ràpidament es va convertir en un disc de culte, i Amic Amat (Picap, 2004), enregistrat en col·laboració amb Moslem Rahal, director musical de la formació instrumental Cham Ensemble de Damasc, i que pren com a font d’inspiració el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull.

Bonet arribarà a París acompanyada per Dani Espasa al piano, Vicens Solsona a la guitarra, Tobal Rentero a l’archlute i la mandolina, Jordi Gaspar al baix, Antonio Sánchez a la percussió i Aleix Tobias a la percussió. Al concert Alenar Llull també hi participarà Moslem Rahal com a artista convidat.

Any Llull
L’Institut Ramon Llull és el responsable del programa internacional de l’Any Llull, que se celebra enguany en commemoració del 700 aniversari de la mort del pensador mallorquí Ramon Llull, l’autor més universal de la cultura catalana, amb uns 275 títols escrits. El programa internacional de l’Any Llull s’ha anat celebrant al llarg de l’any arreu d’Europa, Amèrica i el nord d’Àfrica i ha inclòs una exposició itinerant per diverses universitats europees i més de 50 activitats entre concerts, lectures poètiques i actes acadèmics i literaris.
Arxivat a: Enderrock