Festivals

Aires del Festival de Jazz de Terrassa

Torna el festival català amb més de 50 actuacions en directe i gairebé 250 músics

| 02/03/2017 a les 15:00h

Laura Simó
Laura Simó | Arxiu del festival
El 36è Festival de Jazz de Terrassa tindrà lloc del 15 de març al 2 d'abril amb grans noms del panorama jazzístic com Tom HarrellJoe LovanoMichel PortalLudovic BeierAntonio Serrano o Laura Simó

Amb un cartell amb dotze caricatures de grans músics de la història del jazz com Charles Mingus, Chet Baker o Kid Ory de la mà de l'artista Eduard Torres Crusat arriba el 36è Festival de Jazz de Terrassa.

Laura Simó, batejada com "la dama del jazz català" ,serà qui inaugurarà el festival, amb un repertori ple de clàssics jazzístics i peces de cantautors que es troben al disc Afterglow (Quadrant Records, 2016). Tot això en un any en què la cantant celebra els trenta anys de carrera artística. 
 
Entre les diverses actuacions destaquen noms del panorama internacional com el del nord-americà Joe Lovano, considerat un dels instrumentistes més innovadors, versàtils i dinàmics. El trompetista Tom Harrell també hi serà present. Des de l'escena europea arriba el francès Michel Portal acompanyat de grans llegendes com el bateria suís Daniel Humair i el baixista Bruno Chevillon. Destaca l'actuació de Gypsy Swing Summit, que uneix sis grans intèrprets amb el debut a Terrassa de l'acordionista Ludovic Beier

El premi Jazzterrasman d'aquest any el rebrà el multiinstrumentista de vent Pau Casares; un reconeixement a la seva llarga trajectòria, a la divulgació i al lligam que té amb el club de jazz egarenc. 
El català actuarà en directe juntament amb destacats solistes de vent de la nostra escena jazzística.  
 
A més, el festival ofereix diverses activitats paral·leles a les actuacions com concerts de petit format, tastets gastromusicals, projecció de pel·lícules, exposicions, xerrades o sessions de lindy hop.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Terrassa, Festival de Jazz de Terrassa, Laura Simó, festivals, Jazz