Festivals

FIMPT, cap de setmana de tradició a Vilanova

El festival celebra la 37a edició del 16 al 18 de juny amb la intenció de tornar a situar-se entre els grans

Passaran per la mostra Boban Markovic, Càntut, Jordi Molina Septet i l'homeatge a Pere Tapias

| 12/06/2017 a les 12:36h

Pep Gimeno 'Botifarra'
Pep Gimeno 'Botifarra' | Xavier Mercadé
El mateix cap de setmana en què el Sónar conquereix Barcelona, a Vilanova i la Geltrú fa 37 anys que celebren un dels festivals de música tradicional i popular més antics d’Europa i un dels que tenen més anomenada. El FIMPT (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) té a punt una programació no molt gran, de no més de dotze concerts, que en tres dies (del 16 al 18) inundaran els carrers i el teatre de la ciutat marinera. 

El cartell d’aquest any té un repartiment a parts iguals entre artistes estrangers i nacionals. De fora hi trobem la música balcànica de Boban Markovic, les arrels xipriotes de Monsieur Doumani, que presentaran el seu segon disc, Sikoses (autoeditat, 2015), i els colombians Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros.

D’aquí hi ha la presentació de Càntut, el projecte de recuperació de cançons empordaneses de Carles Belda i Sanjosex; Jordi Molina Septet, que a través d’una tenora explora camins insospitats; els gallecs Radio Cos, que fan evolucionar la tradició musical de les seves terres; Eliseo Parra Quintet, que durà el folklore andalús a Vilanova; Pep Gimeno Botifarra amb la seva Spanish Brass... Així com les contribucions d’Inxa Brass Band, que experimentarà amb una formació integrada només per instruments de doble canya, i del flautista i tamboriner Alberto Jambrina, que farà una ruta per la música de Castella. 

Una de les actuacions més especials d’aquesta edició del FIMPT serà l’homenatge a Pere Tapias. L’espectacle Un pèl nou, un pèl antic és la posada a escena del disc de tribut que venia amb la revista Enderrock de maig, on artistes de l’escena catalana posen veu a les cançons que el cantautor vilanoví va popularitzar. Aquest concert servirà per concloure el festival el diumenge a les 22 h a la plaça de la Vila. Per consultar la resta d’horaris només cal que accediu al web del FIMPT.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Pere Tapias, Vilanova i la Geltrú, festivals, FIMPT

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.