Festivals

Una Acústica diversa i enfortida

Txarango, Rosalía & Refree i Gemma Humet seran alguns reclams d'una edició que aposta per les noves músiques amb C. Tangana i Bad Gyal

| 15/07/2017 a les 11:30h

Bad Gyal durant la seva actuació al Sónar
Bad Gyal durant la seva actuació al Sónar | Xavier Mercadé
L'atrezzo dalinià de la ciutat de Figueres acompanyarà l'espectador a la ruta festivalera que fa parada a l'Acústica entre el 31 d'agost i el 3 de setembre. La 16a edició del festival es consolida com un dels principals aparadors de la música catalana, on es donen cita tant els artistes principals del país com els músics més emergents. Com a cirereta del pastís, la gran majoria de les actuacions seran gratuïtes.

Entre els primers grups enguany hi ha un bon grapat de bandes amb novetats sota el braç: Txarango, BebeEls Amics de les Arts, Blaumut, La iaia i Zoo actuaran als principals escenaris, així com C. Tangana, Gertrudis, Itaca Band, The Excitements o el tàndem format per la Cobla Sant Jordi i el productor francès Raph Dumas.

Els grups del moment tindran un espai propi important al festival: és per això que Rosalía & Refree presentaran el seu debut Los Ángeles (Universal, 2017) a l'espectacle inaugural. Un altre duet, el de Maria Arnal i Marcel Bagés, així com Ramon Mirabet i Gemma Humet, hi posaran els compassos més pausats, mentre que Jair Domínguez, PAVVLA, Maïa Vidal i Bad Gyal apujaran revolucions.

La plaça de la Palmera, nova seu
La gran afluència de públic de les darreres edicions del festival empordanès ha portat l’organització a repensar els espais on se celebra. Enguany ha decidit eliminar els dos escenaris de dijous i ampliar la programació de divendres i dissabte en una nova seu, la plaça de la Palmera, situada al final de la Rambla de Figueres, amb la col·laboració de la revista Enderrock. L'aposta per grups emergents portarà les actuacions de Donallop, Maria Jacob i Morena!

Primera semifinal del Sona9
A banda del concert de presentació del guanyador del Sona9 2016, el grup empordanès Lakaste, el festival Acústica serà el punt d’inici de les semifinals de la nova edició del certamen. La plaça de Catalunya acollirà un triple concert, que se celebrarà el dissabte 1 de setembre a les 6 de la tarda. Els tres semifinalistes hauran de defensar un repertori de 20 minuts que inclogui una versió en català i un poema musicat d’un autor novell.

Acustiqueta, la programació familiar del festival
Des de fa cinc anys l'Acústica té el vessant familiar, que aplega artistes musicals de referència per als més petits de casa. Enguany serà el torn de Dàmaris Gelabert, Gossos –amb un espectacle infantil, l'Orquestra Di-versiones, Llibert Fortuny i El Pot Petit.
Arxivat a: Enderrock, Lakaste, Sona9, Rosalía & Refree, txarango, gemma humet, ramon mirabet, figueres, acústica, festivals, Bad Gyal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.