Estrena

Estrenem dues cançons del debut de Pau Blanc

'El jou' es publlicarà a final de setembre

"Si em sents" i "Sermons" són temes de to satíric musicats a l'estil dels cantautors

| 20/09/2017 a les 16:36h

Pau Blanc i els seus músics
Pau Blanc i els seus músics
Pau Blanc és un jove músic de la Bisbal d'Empordà que està a punt de presentar el seu flamant primer disc. El jou (Right Here Right Now, 2017) es posarà a la venda a final d'aquest mes de setembre, i avui a Enderrock n'estrenem dues cançons.



"Si em sents" és la segona cançó d'un disc que ha costat déu i ajuda de parir. Tres anys són els que ha necessitat Blanc per compondre, gravar i estar convençut dels 10 temes de l'àlbum. El motiu d'aquesta tardança explica el músic que és la seva "neurosi obsessiva a l'hora de crear les cançons", i segueix, "aquest factor em fa endarrerir molt les coses, ja que moltes vegades, abans no he donat per tancat un tema, potser l'he escrit de cap i de nou unes cinc o sis vegades". 

Sobre el fet de ser de la Bisbal, una ciutat amb forta tradició musical, Blanc comenta que aquest ambient l'ha ajudat a tirar endavant en el món de la música: "Recordo de petits (14, 15 anys), que ens emmirallàvem amb les propostes més consolidades de l'escena bisbalenca com ara Jaume Pla (Mazoni), Carles Sanjosé (Sanjosex) i Miquel Abras, entre d'altres, que començaven a despuntar en el panorama català. En el meu cas, al veure que gent propera ha pogut fer carrera amb la música en el nostre petit país, també em va engrescar a cantar des del principi en la meva llengua natal i a desenvolupar el meu propi projecte".



El to de les cançons no perd l'humor en cap moment. Algunes lletres parlen de temes tan importants com l'alopècia, el desamor també hi és present (a "Si em sents" sens dubte) i la crítica a la sociopolítica no falta en altres pistes. El músic el considera un àlbum "heterogeni respecte a les temàtiques". 

Les expectatives del bisbalenc per a El jou són humils però essencials: "Espero poder arribar a la gent, poder tancar una bona gira de presentació i, si pot ser, amb tota la banda, ja que també tinc el format de duet, però de l'altra manera sempre vesteix més". Aviat veurem què passarà una vegada s'hagi publicat el nou disc de Pau Blanc.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, El jou, Si em sents, Pau Blanc, Sermons

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.