In-Edit 2017

Els 10 documentals que no et pots perdre de l'In-Edit 2017

El festival de cinema documental musical comença aquest dijous 26 d'octubre, i s'hi podrà veure cintes sobre John Coltrane, Madness, Iggy Pop o Eagles of Death Metal

L'In-Edit destapa els primers documentals de l'edició 2017

| 24/10/2017 a les 14:00h

«Chasing Trane: The John Coltrane Documentary» és el documental sobre John Coltrane
«Chasing Trane: The John Coltrane Documentary» és el documental sobre John Coltrane
Com cada tardor tornen els dies de documentals musicals als cinemes Aribau de Barcelona. Aquest dijous 26 de novembre comença la quinzena edició del festival In-Edit, que s'allargarà fins al 5 d'octubre, en 11 dies es projectaran més de 40 títols que giren al voltant de la música com a gran tema. 

Les novetats d'aquest any, més enllà de la llista de pel·lícules, són la creació de noves seccions i noves línies de programació, com la Km 0, que vol aglutinar les històries més properes i que projectarà els documentals en centres cívics repartits per la ciutat, i també la competició de talent jove In-Edit Shorts, que s'estrena enguany amb l'exhibició de curts que volen donar suport al talent i el públic novell amb projeccions al CCCB el dia 29 d'octubre.

Dels 40 films que es podran veure aquests dies n'hem seleccionat 10 que per algun motiu o altre són notícia i que tenen tots els números de ser els més comentats de l'In-Edit 2017.


Eagles of Death Metal: Nos amis

Retrat d'un grup que va viure un abans i un després després del concert a la sala Bataclan de París on un grup de jihadistes va matar 89 persones. El documental explica el retorn de la banda a la capital francesa per reconciliar-se amb el públic i per intentar reconduir anímicament les seves vides i les de tots els assistents.




Cassete: A documentary Mixtape

Les cintes de casset van ser una revolució, prova d'això n'és el fet que continuïn vigents avui en dia tot i els grans avenços tecnològics que hi ha hagut. Aquest documental fa un recorregut per la història d'aquest format de la mà del seu creador (l'holandès Lou Ottens) i intenta descobrir el motiu del seu èxit amb entrevistes amb figures clau del món discogràfic i musical. 




L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica

Documental sobre la carrera musical de Jesus Moreno Peyrón, un català que va arriscar-se a fer l'aventura americana i li va sortir bé. El pianista va poder treballar amb Sinatra, Nat King Cole, Carmen Miranda i Édith Piaf




American Valhalla

La història d'un retorn sonat, el d'Iggy Pop amb l'ajuda incomiable del rocker Josh Homme (Queens of the Stone Age). La pel·lícula explica la gestació de l'últim disc de la iguana al desert de Joshua Tree, entre reflexions d'una estrella en decadència de 70 anys i una altra en procés de maduració amb 40 anys. 




My life story (Doc Alive amb David Suggs)

El líder de Madness es despulla en un monòleg enregistrat per Julien Temple (un dels directors que no falten mai a l'In-edit), on repassa la seva vida ara que ha arribat a la cinquantena. Ple d'anècdotes divertides i reflexions profundes que no perden l'humor britànic, aquesta sessió serà una de les més esperades, perquè David Suggs serà a Barcelona.




Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary

El dancehall està a l'ordre del dia; afloren noves veus femenines d'aquest estil desenfrenat i hipersexual des de tots els racons del món. El documental en qüestió mostra l'alliberament que aquesta música suposa per a sis noies de tres continents diferents i ens porta a conèixer el campionat del ball més important del món. Balls provocadors que passen del gueto jamaicà al fenomen global.




Chasing Trane: The John Coltrane Documentary

Com es va forjar la identitat personal i musical d'un dels tòtems de la història del jazz? Aquest documental és una biografia clàssica de John Coltrane. Narrat per la veu de Denzel Washington, ens endinsem en la vida d'un dels saxofonistes més innovadors i espiritualment intensos que han existit. 




Dub It Yourself

Documental que se centra en l'escena dub i reggae barcelonina que porta anys passejant-se pels carrers i que en els últims temps està reflotant encara més arran de la proliferació de soundsystems. 




MircoClima Sound

L'escena creada al voltant de la botiga de discos Ultra-Local Records del Poblenou creix a ritme de formiga, a poc a poc però amb molta convicció per part dels adeptes. El documental mostra els dies en què a la botiga s'hi celebra el festival MicroClima Sound, que per dates coincideix amb el macrofestival Primavera Sound.




Balkan Roots

Amb orígens orgullosament diversos, la Barcelona Gypsy Klezmer Orchestra Balkan parteix de Barcelona per retrobar-se amb les arrels balcàniques que brillen en les seves cançons. La pel·lícula mostra les peripècies de la banda i repassa la història de la música dels Balcans. 


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, In-Edit 2017, documental, In-Edit, festivals, actualitat, llista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.