Estrena

Manxa enrere i manxa endavant, Carles Belda ens presenta dos nous temes

Estrenem dues cançons del 'disc groc' de Carles Belda

El presentarà en directe les properes setmanes juntament amb un nou àlbum antològic

| 16/04/2018 a les 13:30h

Carles Belda
Carles Belda | Juan Miguel Morales
Carles Belda presentarà les properes setmanes dos discos nous i autoeditats d'una tacada: un de música nova i acordió sol, sense títol però amb color, i un altre que es dirà Manxa enrere i que recollirà diverses peces instrumentals que l'acordionista ha anat fent durant els darrers vint anys.

Sons de la Mediterrània i Enderrock estrenem dues d'aquestes cançons, "Sax" i "Tremp": 




Carles Belda va estar gravant la setmana passada el seu 'disc groc' amb Iol Cases a Cal Gravadet. Continua d'aquesta manera amb el fil cromàtic dels discos anònims d'acordió sol: anteriorment n'havia publicat un de blanc (2006) i un altre de grana (2014). El nou treball presenta música de nova creació i una particularitat lúdica i geogràfica, ja que els títols de les setze peces que s'hi inclouen fan referència a topònims dels Països Catalans que, en desvincular-se del lloc al qual fan referència, prenen un altre significat: de "Força Real" (ermita del Rosselló) a "Agres" (poble del Comtat del qual era originari el pare del músic), passant per "Sort", "Tremp", "Igualada", "Inca", "Sax", "Mosset", "Dolors", "Ses Bledes"...

Pel que fa a la música, Belda ha mirat d'explorar nous camins i s'ha distanciat una mica dels discos blanc i grana, fent "una petita aproximació al món del clàssic" i deslligant-se de les músiques de ball més habituals en aquells treballs. La portada del disc groc serà un mapa dels Països Catalans i res més. 
 
Al costat del disc groc, Carles Belda presentarà també un altre àlbum, Marxa enrere, en aquest cas un recull antològic de peces instrumentals publicades al llarg dels darrers vint anys. La portada és la il·lustració d'un acordió, obra de la seva col·lega Helena Casas.
 
L'acordionista presentarà i vendrà els dos discos conjuntament en una sèrie de recitals: el 29 d'abril al Tarambana de Cardedeu; el 12 de maig a Mataró; el 13 de maig a Sant Quirze del Vallès; el 27 de maig a l'Ateneu de Manlleu, i el 9 de juny a la sala gòtica del Consell Comarcal de Solsona.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Carles Belda, acordió, disc groc, Manxa enrere, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.