Actualitat

Les presons de Madrid, escenaris del nou videoclip de Quim Vila

El músic de Moià estrenarà el 18 de maig un nou videoclip dedicat als presos polítics, i ell mateix ens explica les anècdotes del rodatge més compromès

| 15/05/2018 a les 10:00h

Quim Vila enregistrant el seu videoclip a Estremera
Quim Vila enregistrant el seu videoclip a Estremera | Arxiu de l'artista
Les presons de Soto del Real, Alcalá Meco i Estremera són els escenaris del proper videoclip de Quim Vila, que serà presentat en un acte a l'espai cultural Les Faixes de Moià aquest divendres 18 de maig. El cantautor posarà imatge al tema "Democràcia!" que ell mateix va compondre fa quatre anys i que Esquerra Republicana ja havia enregistrat en un míting polític on Vila va participar. Al videoclip també hi apareixen els pobles de la comarca del Moianès amb la col·laboració de consitoris i vilatans de tots aquests municipis. "Ara que necessitem més que mai la democràcia, he decidit fer aquest clip a nivell comarcal amb el compromís de tots els alcaldes del Moianès", explica el músic.


Parlant amb Quim Vila, ens amplia els detalls d'aquest rodatge a cadascuna de les presons i ens parla d'aquest moment d'excepcionalitat que estem vivint: "Jo sóc el típic 'cafre' que als enterraments fa acudits, però sempre que sento parlar dels presos polítics em quedo callat i de mala llet. Em costa entendre que a ple segle XXI passin aquestes coses".

Estremera
"Volíem anar a filmar al costat de l'entrada, però ja ens van avançar que seria impossible. Finalment, vam decidir gravar des de lluny i vam col·locar una urna sobre una pedra i jo em vaig posar al costat per fer el playback amb la guitarra. De sobte, es va acostar un cotxe de la Guàrdia Civil i ens va demanar la documentació. Els vam explicar que érem d'un municipi de Barcelona i que estàvem enregistrant un videoclip. Ells ni tan sols es van mirar l'urna –es deurien pensar que era una capsa qualsevol–. Hi va haver molt bon rotllo amb ells i en cap moment ens vam sentir intimidats."

Soto del Real
"Vam filmar al costat de la tanca i vam treure una pancarta de 'Llibertat Presos Polítics'. Aleshores van venir sis cotxes de la Policia –tres per darrere i tres per davant–. Els agents ens van comentar que sospitaven que potser volíem creuar la tanca. Jo els vaig respondre que no creuaria ni que m'oferissin refrescos gratis. Em va fer la sensació que estava vivint una pel·lícula de Torrente."

Alcalá Meco
"Vam enregistrar amb la càmera arran de la tanca i hi podíem sentir les megafonies. Només pensar que Carme Forcadell i Dolors Bassa segueixen allà dins, se m'encongeix el cor. Al sortir d'Alcalá Meco, vam treure una altra pancarta més gran de 'Llibertat Presos Polítics' i no hi va haver cap problema. La meva conclusió és que els espanyols són bona gent com nosaltres, però quan els poses en dubte la 'unidad de España' es tornen bojos."
 

Quim Vila a Soto del Real durant l'enregistament del videoclip de 'Democràcia!' Foto: Arxiu de l'artista

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, videoclip, Quim Vila, Estremera, Alacà Meco, actualitat, presos polítics, Soto del Real

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.