Efemèrides

50 anys del Festival Folk al Parc de la Ciutadella

Va ser el primer festival a l'aire lliure

Milers de persones van seguir les nou hores que va durar el concert

| 23/05/2018 a les 21:00h

El Grup de Folk al Parc de la Ciutadella l'any 1968
El Grup de Folk al Parc de la Ciutadella l'any 1968 | Arxiu Jordi Roura
Es compleixen 50 anys del mític festival del Grup de Folk al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Va ser el primer festival a l’aire lliure que es va celebrar a Catalunya i va reunir milers de persones al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

El mític Grup de Folk –format per artistes tan diversos com ara Jaume Arnella, Pau Riba, Sisa, Xesco Boix, Els 3 Tambors, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor o Oriol Tramvia– va ser una experiència cívica i musical efímera. El popular col·lectiu marcat per la llibertat, va aconseguir crear un repertori amb unes cançons que, passat mig segle, segueixen formant part de l’imaginari col·lectiu. El cançoner d’aquest col·lectiu inclou adaptacions de cançons d’artistes com Bob Dylan, peces tradicionals catalanes i d’altres indrets del món i composicions pròpies.

El moment culminant va tenir lloc al Parc de la Ciutadella el dijous 23 de maig –festiu perquè era el dia de l’Ascensió– amb un festival de deu hores de durada que va congregar milers de persones: les xifres van dels 4.000 a més de 9.000. Pocs mesos després, el setembre de 1968, el grup es va dissoldre per donar lloc a carreres en solitari.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Xesco Boix, Els 3 Tambors, Ovidi Montllor, Sisa, Oriol Tramvia, Maria del mar Bonet, Grup de Folk, Pau Riba, efemèrides, Jaume Arnella

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.