Festivals

Els 12 festivals catalans d'aquest juny

Fem un repàs dels cartells de les cites festivaleres que ens esperen les properes setmanes: Embassa't, Sónar, Clownia, Vida i molts més

| 10/06/2018 a les 11:00h

El festival Sónar se celebra del 14 al 16 de juny a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat
El festival Sónar se celebra del 14 al 16 de juny a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat | Xavier Mercadé
https://www.youtube.com/watch?v=XXUDR0KwzDo

Aquest 2018 serà el 21 de juny el dia en què començarà l'estiu, ara bé, unes setmanes abans els festivals ja han començat a florir de valent. Si us considereu uns 'festivalers' de veritat ja deveu saber que aquest mes de juny teniu dotze cites imprescindibles. El Sónar fa 25 anys, el Festival Jardins de Pedralbes segueix amb un cartell de luxe ple d'estrelles internacionals, neix el Coordenades i nosaltres volem explicar-t'ho tot. Aquí van els 12 festivals d'aquest mes, obriu les agendes i prepareu les targetes! 

Embassa't
8 i 9 de juny

El festival Embassa't de Sabadell celebra el desè aniversari amb un cartell de luxe. Mazoni, Pau Vallvé, Núria Graham, Mishima i Maria Arnal i Marcel Bagés són només alguns dels artistes que passaran per la Bassa de Sant Oleguer a Sabadell durant el 8 i 9 de juny. 


 

Sónar
Del 14 al 16 de juny

El festival internacional de música electrònica i avantguarda no té límits. Per celebrar els 25 anys ha enviat música a l'espai i ha programat una de les edicions més memorables de la seva història. El festival tindrà lloc del 14 al 16 de juny a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat i entre els artistes destacats d'aquest any destacen Rosalía i Mueveloreina el 14 de juny, Gorillaz, Diplo i Bonobo el 15 de juny i LCD Soundsystem, Laurent Garnier i Lory Money el dia 16. En total, més d'un centenar d'artistes actuaran al recintes del Sónar entre l'oferta de dia i la de nit.


Coordenades
16 de juny

La Bisbal d'Empordà obre enguany la temporada festivalera amb la primera edició d'una nova cita que promet 12 hores de música pop d'arreu dels Països Catalans. Els concerts es desplegaran en dos escenaris situats en un espai molt ampli, i al cartell d'aquesta primera edició hi trobem grups com Buhos, Itaca Band i La Pegatina

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional
Del 15 al 17 de juny

La 38a edició del FIMPT torna a obrir-se a l'exterior per connectar amb les tradicions de la música popular de països com ara Colòmbia o Polònia amb la dels Països Catalans. Enguany a Vilanova i la Geltrú hi actuaran conjunts com Puerto Candelaria, Kepa Junkera, Polcat, Criatures, Muchacho & los Sobrinos o Biflats


Correllengua
Del 28 al 30 de juny

Coincidint amb els 20 anys del Correllengua de Sants, l'entitat que promou la llengua catalana enguany torna al barri de Barcelona i homenatja la Nova Cançó amb recitals i altres activitats. El tret de sortida serà el 28 de juny amb una taula rodona i el dia 30 serà el de les actuacions, i amb un recital d'homenatge a la Nova Cançó, conduït per Cesk Freixas i amb la participació d'artistes com Núria Feliu, Francesc Mir, Quico Pi de la SerraLes Kol·lontai i la Companyia Elèctrica Dharma.

Festival de Rumba i Música Catalana
Del 28 al 30 de juny

La música catalana i especialment la rumba –amb col·laboració especial dels mítics Rumba3– seran els grans protagonistes dels tres dies a ritme de ventilador que, a més de concerts, també inclouran una fira del disc, cultura popular i cinema a la fresca. El festival, que tindrà lloc a Tossa de Mar, és gratuït i portarà el directe de Sabor de Gràcia, Els Catarres, Porto Bello, Doctor Prats, Pelat i Pelut o Landry El Rumbero


Clownia
Del 28 de juny a l'1 de juliol​

El festival referencial de les músiques mestisses i de fusió d'estils impulsat per Txarango celebra la cinquena edició a Sant Joan de les Abadesses amb el cartell més internacional. The Cat Empire, Doctor Krápula, Los Caligaris Bubakahara són els noms estrangers d'un cartell on no podien faltar grups catalans com AuxiliDoctor Prats Els Catarres. Simbòlicament també hi ha programat el concert de Valtonyc, ara exiliat a Bèlgica.


Vida
Del 28 de juny a l'1 de juliol

Vilanova i la Geltrú fa temps que està situat en el mapa festivaler, i el Vida hi ha ajudat bastant. Amb grans estrelles internacionals i molt bon planter local de la música alternativa, el festival presumeix d'un encant especial, ja que se situa en un racó paradisíac acaronat per la brisa mediterrània. Artistes com Los Planetas, El Petit de Cal Eril, Franz Ferdinand, The Crab Apples, Curtis Harding, St Vincent o Calexico són només un exemple dels més de quaranta noms que participaran a l'edició d'enguany. 


Ítaca
Fins al 8 de juliol

El festival empordanès Ítaca Cultura i Acció és reinventa pel que fa a l'espai i inaugura noves seus en la sisena edició: la ciutat ibèrica d'Ullastret i la plaça del Castell de la Bisbal d'Empordà se sumen a les onze localitzacions habituals. Maria Arnal i Marcel Bagés, Blaumut amb David Mauricio, Albert Pla i Roger Mas són alguns dels grups i solistes que podreu veure en directe en el marc del festival.


Festival Jardins de Pedralbes
Del 6 de juny al 13 de juliol

El Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona arriba a la sisena edició amb un cartell de luxe marcat per estrelles internacionals com The Jacksons, Leon Bridges, Jessie J i Tom Jones. Aquest any el festival oferirà 27 concerts que començaran el 6 de juny i se succeiran fins al 13 de juliol al costat del Palau Reial de Barcelona. Com a novetat, aquest any el públic podrà gaudir de sis concerts sense cadires. 


Guitar BCN
Fins al 17 de juliol

Bob Dylan va estrenar l'edició d'aquest any que continua en marxa. Aquest mes serà el torn de Marcel Lázara i Julia Arrey el 7 de juny, seguits de Ringo Starr el pròxim 26 de juny al Palau Sant Jordi o de Future Islands el 16 de juliol tancant la 28a edició del festival. 

Nits de Jazz al Terrat de la Pedrera
Del 8 de juny al 15 de setembre

Les nits d'estiu a la Pedrera són Nits de Jazz. A l'estiu, el terrat de la Pedrera es transforma en un escenari excepcional per gaudir de la nit, de les vistes a Barcelona i de la millor música en directe de l'escena del jazz actual. Aquest any es podrà gaudir de catorze concerts, entre els quals els de Liceu Big Band, Pere Bujosa Group o Shakin'All.

Arxivat a: Enderrock, Vida, festivals, juny, concerts, Sónar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.