entrevista

Mafalda: «Hem intentat ser igual de canyeres i agressives en les temàtiques»

El grup acaba d'entrar a l'estudi a enregistrar el proper disc

| 22/07/2018 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Arxiu del grup
Mafalda porten un temps sense trepitjar els escenaris. Estan centrant els esforços i energia en la creació del seu nou àlbum, que arribarà amb la caiguda de les primeres fulles. Serà precisament al festival Cruïlla de tardor, el 31 d'octubre, que el grup tocarà els seus nous temes per primer cop a Catalunya, en una nit en què també actuarà Tremenda Jauría.

En quin moment us trobeu dins el procés de creació del nou disc?
Ara mateix estem entrant a gravar bateries, tenim la pregravació que utilitzarem de guia amb lletres, vents i el bàsic. El que ve ara és la part de producció i és on l'Àngel Vela (el productor) ha de brillar.

Vau anunciar que penjàveu el cartell de 'tancat' fins al llançament del nou disc. Com us està anant aquesta pausa dels escenaris?
Portàvem pràcticament dos discos empalmats l'un amb l'altre, ja que vam compondre i gravar La última vez que te escucho (autoeditat, 2016) mentre fèiem gira amb l'àlbum Nos deben una vida (autoeditat, 2014). Així que això està sent realment necessari per a la nostra ment, són gires molt llargues amb molts quilòmetres juntes, i si no parem, podem explotar. Crec que tornarem amb totes les piles carregades i amb ganes de molt més.


Què contindrà el nou àlbum en què esteu treballant?
Per a nosaltres aquest és el treball més elegant i ordenat que hem fet fins ara, sense pensar-ho han sortit cançons més rodones i similars entre si. Crec que el públic se sorprendrà amb un disc amb influències molt noves, per descomptat sense perdre l'essència. 

Estem acostumats a lletres molt reivindicatives. De què parlareu en aquest disc?
Hem intentat renovar-nos i hem treballat un component que, al nostre parer, podia ser pamfletari, i és el fet de repetir consignes amb molt poder que se solen cantar a les manis o se solen utilitzar per encapçalar lluites. Hem intentat ser igual de canyeres i agressives en les temàtiques però explicant les històries des d'un altre prisma, esperem que la gent ho rebi bé.

Heu seguit i us heu pronunciat a les xarxes socials sobre temes d'actualitat. Hi haurà reivindicacions respecte a notícies com el cas de La Manada o la llibertat d'expressió?
Hi seran, i també podem avançar que hem intentat tocar temes que ningú més toca per no monotematitzar les cançons. Però és clar que hi sortiran temes importants i que ens toquen de prop, esperem que les nostres lletres continuïn fent força.
 
Quina lluita feminista mostrarà el vostre nou treball discogràfic, després del documental Las que faltaban?
Hi ha una cançó en concret que anirà sobre les dones en la història, no volem ser la banda "que parla del feminisme", de la mateixa manera que moltes dones estan cansades que les truquin per cantar "sobre feminisme". Les dones saben parlar de més coses, així que la temàtica feminista serà potent però serà una més entre altres temàtiques importants.
 
Com valoreu la rebuda del documental per part del públic?
Per a nosaltres va ser molt bo, les crítiques de les nostres companyes van ser molt bones i, tot i que no deixa de ser un documental amateur, s'ha transformat en el que volíem, un document que, de boca a orella i a poc a poc, es va visionant en actes, assemblees, cercles d'opinió on es tracta i es parla de la problemàtica de "les dones als escenaris". La idea sempre va ser aquesta, no és un document que es mesuri per "likes o visites". 

Pel que fa a l'estil, hi incloureu novetats? Quins gèneres hi trobarem?
No deixa de ser un disc de Mafalda, però pensem que el públic sabrà trobar en alguns talls una clara influència del rock britànic. En altres temes hi ha influències 'pantera' i 'sepultura', així com molts altres estils que ens defineixen. Deixarem que la gent ho descobreixi. 

Quan presentareu el nou disc i com es dirà?
A dia d'avui no tenim nom, però tenim algunes idees que creiem que acabaran posant-li, no tenim cap pressa per a això. La presentació serà a principi d'octubre i esperem estar fent gira amb aquest treball un temps llarg.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Mafalda, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.