estrenes

La promesa paternal de Biel Font

'Peregrí dels blaus' és un projecte que recull poesia, música i il·lustració

| 26/08/2018 a les 12:00h

Biel Font
Biel Font | Arxiu artista
El disc 'Peregrí dels blaus' (Blau, 2018) és el primer del palmesà en llengua catalana i amb música original. Després dels seus treballs com a Biel Alimanya & The Folsom rockers, l'artista enceta una nova faceta musical recollint el llegat del seu pare. Estrenem el seu segon senzill: "Escolta la secreta".

Aquest disc no és un àlbum d'homenatge, el seu protagonista prefereix anomenar-lo "disc promesa", una vella promesa d'enregistrar les cançons compostes pel seu pare al llarg de vint anys. Antoni Pere Font era aficionat a la música però no va presentar mai les seves cançons en directe, tot i que era el seu gran somni. Ara el seu fill, Biel Font, l'homenatja i compleix el gran objectiu del seu pare, que va ser, segons l'artista, qui va fer néixer la llavor de la música dins seu.

Font explica que quan es va començar a interessar per la música a l'adolescència, el seu pare ja "duia la curolla", però va morir abans de poder tenir un àlbum propi. "Va ser un calvari per mi, vaig sentir que no podia rompre aquella promesa", afegeix. I d'aquí en va sorgir aquest "llegat de transmissió" que continua la feina del seu pare. La cançó que estrenem, titulada "Escolta la secreta", forma part d'aquesta promesa, i conté, a més de l'essència d'Antoni Pere Font, la poesia musicada de Bartomeu Rosselló-Pòrcel.



"Escolto la secreta" és un text anterior al 1936 i malgrat que no té una temàtica bèl·lica, ja s'hi respira el transfons dramàtic del poeta. Font afirma que aquest tema "parla essencialment d'una pena intensa" i que, pel que fa a la música, li ha volgut donar "un sabor suau i que sigui bo d'entendre". A més, en aquest poema musicat hi col·labora l'harmonicista Victor Uris, així com la seva banda d'acompanyament.

Peregrí dels blaus (Blau, 2018), però, no és només un projecte poeticomusical, sinó que és també una obra musical, ja que la germana del músic, Marta Font, ha preparat una il·lustració per a cada cançó de l'àlbum. També s'hi ha implicat bona part del seu entorn, ja que conté col·laboracions destacades com les de Marta Elka Toni Pastor, Joan Frontera (Al-Mayurqa), el mateix Victor Uris o l'Orfeó d'Alaró, entre altres. 

Pel que fa a altres continguts del treball discogràfic de Biel Font en solitari, l'àlbum recull poemes de Josep Maria Llompart, Joan Alcover, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Miquel Ferrà, en música i imatge. Aquest ha estat un treball coral que veurà la llum ben aviat i del qual es podrà gaudir de la presentació oficial el 3 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Biel Font

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.