videoclips

El punk crític de Mal-Humorats reivindica la memòria històrica a «Trinxeres»

Estrenem el nou clip del quintet terrassenc

La cançó escollida forma part de l'àlbum de debut del grup, 'Herència ofegada'

| 11/12/2018 a les 12:00h

Mal-Humorats
Mal-Humorats | Elena Pastor
Creat fa poc més d'un any, el grup terrassenc Mal-Humorats publicava a l'octubre el seu àlbum de debut, Herència ofegada (autoeditat, 2018). El quintet ha aplegat en aquest disc set temes que li serveixen com a carta de presentació i que el defineixen com a grup de punk, amb influències de Blink 182 Green Day i amb una essència gamberra però, sobretot, crítica i combativa. Entre els temes amb més càrrega de reivindicació sociopolítica hi ha "Trinxeres", i avui des d'Enderrock.cat n'estrenem el videoclip.


"Trinxeres", enregistrada amb la col·laboració del grup de punk-rock Batec, busseja en un passat bèl·lic per trobar-hi una continuïtat i una correlació amb el present. Fent gala del seu nom, el grup mostra una visió crítica sobre la importància de la memòria històrica: "La història del passat i els errors que es van cometre no poden tornar a repetir-se. Hem de ser tots i totes nosaltres qui afrontem la realitat i defensem tot allò pel qual van lluitar els nostres avantpassats", sentencien. 

En la mateixa línia està ideat el videoclip, que dirigit per Albert Perdices i gravat per Elena Pastor, utilitza el collage i l'animació per tornar a una estètica bèl·lica i de la societat dels anys setanta. Interposant les imatges d'una manera caòtica que lliga amb la guerra i el missatge de la cançó, es va creant "una comparativa del passat i el present", comenta Jordi Jaeger, bateria de la banda. Mal-Humorats, orgullós de la seva flama combativa, assegura: "Utilitzar la música com a eina revolucionària és el nostre major exponencial".

 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Batec, estrenes, videoclips, punk-rock, Mal-Humorats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.