actualitat

«Espais de cultura viva», la categoria que vol salvar la música als petits locals de Barcelona

Aquest reconeixement pot aprovar-se el proper mes de març

Els locals amb aquesta categoria gaudiran d'un aforament variable

| 07/02/2019 a les 15:05h

La sala Koitton Club de Sants
La sala Koitton Club de Sants | Juan Miguel Morales
L'Ajuntament de Barcelona està disposat a posar fil a l'agulla a la problemàtica de la cultura en viu (especialment la música) als espais de petit format i sembla que la resolució final està a punt d'arribar. El desllorigador serà la categoria d'Espais de Cultura Viva, que el consistori vol que entri al plenari el proper mes de març i que servirà per protegir el teixit de locals que volen oferir concerts, però que actualment es troben a la intempèrie legal.

Aquest reconeixement és el resultat de tres anys de treball per part de l'ICUB, que es va veure obligat a actuar quan una multa de la Guàrdia Urbana gairebé acaba amb un dels locals més emblemàtics de Barcelona, l'Heliogàbal de Gràcia. La categoria servirà perquè locals amb llicència de bar-cafeteria i amb aforaments reduïts puguin oferir concerts i multiplicar les persones que hi poden entrar quan ho facin. Aquests Espais de Cultura Viva tindran un aforament màxim de 150 persones i podran programar un màxim de 40 actuacions o activitats culturals l'any.

Si la resta de partits polítics de l'Ajuntament no posen traves a la nova normativa, aquesta es pot aprovar abans de les eleccions de maig. A més dels conceptes d'Espais de Cultura Viva i de l'aforament variable, l'ICUB també ha volgut introduir la categoria de "música semiacústica", que permetrà oferir concerts d'instruments electrificats a espais que fins ara només podien oferir-los si abans feien unes obres d'insonorització que, ni amb l'ajuda de la subvenció municipal, podien assumir. Les limitacions seran, només, els 95 decibels a l'interior del local i els 45 a l'exterior, a més d'acabar els concerts a les 23 h, en el cas d'estar en una zona amb molt de soroll.

De moment, aquest anunci del consistori ja ha generat expectació en el sector musical. L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya ja ha presentat un manifest en què donen ple suport a la iniciativa del govern Colau i en el qual també s'han adherit altres institucions del sector. Des d'Enderrock també ens unim als signants perquè considerem que la música en directe i la indústria musical no poden gaudir d'una bona salut sense sales de petit format.

Manifest del sector musical per l'aprovació de la nova categoria Espais de Cultura Viva a l'Ajuntament de Barcelona
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Barcelona, petits locals, sales de concerts, ICUB, ASAC

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.