actualitat

Sis músics catalans que triomfen a l'estranger

Et presentem sis artistes catalans que tenen el seu centre neuràlgic a capitals europees o nord-americanes

Lau Noah, Clara Sanabras i Marc Timón en són alguns exemples

| 13/03/2019 a les 11:00h

Lau Noah
Lau Noah | NPR
Els Països Catalans són un bon bressol per a talents de la música internacional, i un exemple d'això és el gran nombre d'artistes catalans que tenen èxit més enllà de les fronteres catalanes. Et presentem alguns músics que han plantat el seu centre d'operacions musical a capitals internacionals com Londres o Nova York. 

Roger Bosch
De festes majors amb el grup de versions Virus als estadis del continent americà, amb 21 anys Bosch s'ha convertit en el director musical i el teclista en directe del reputat productor i cantant veneçolà Danny Ocean. Acabat de sortir de la Berklee College of Music, ja ha estat de gira com a backliner amb la canadenca Alessia Cara i també ha realitzat unes pràctiques a Jet Wash Studios sota les ordres de Tommy Torres.

Lau Noah 
Fa cinc anys que la reusenca Lau Noah va marxar a Nova York i va començar a impartir classes de música i a fer concerts per tal de guanyar-se la vida. Anys després, s'ha convertit en la primera a cantar en català a la ràdio pública dels Estats Units, a la NPR, amb la cançó "L'adéu". Tot i això, aquesta no és l'única llengua que utilitza per a la seva música, també compon temes en castellà i anglès i fins i tot en hebreu. 


Marc Timón
Nascut a Castelló d'Empúries, Marc Timón va canviar el seu centre d'operacions fins a Los Angeles, on actualment viu i treballa. Compositor de bandes sonores, de musicals, de música de cambra, d'electrònica o de videojocs, el seu repertori toca tots els gèneres possibles. De fet, ha creat la música de la sèrie televisiva de Marvel Agent carter i de les pel·lícules The Little Wizard i El árbol sin sombra. Pel que fa a instruments, Timón toca el piano i el tible, un instrument de vent-fusta característic de la cobla. 

Cèlia Pallí
La cantant de Torroella de Montgrí resident a Toronto no només té una trajectòria en solitari –el seu darrer disc es titula Technicolours (autoeditat, 2019)– sinó que ja fa uns quants anys que també és corista de Nelly FurtadoI'll be fine (autoeditat, 2017), el seu primer disc, i ja acumula més de 1,5 milions de reproduccions. 


Alfred Tapscott
També ficat de cap en el món cinematogràfic, Alfred Tapscott té mitja casa a Los Angeles i l'altra mitja a Barcelona. El músic es va formar a la UCLA en matèria de composició per a pel·lícules, i ha practicat la seva passió en films com Minions i Angry Birds, entre altres. En terres catalanes, Tapscott ha escrit part de les bandes sonores de Mi gran noche i ha fet els arranjaments per a espectacles com el de final de gira de Txarango al Palau de la Música l'any 2014.

Clara Sanabras
Amb la majoria d'edat, aquesta barcelonina es va establir a Londres per estudiar a la Guildhall School of Music and Drama, on va aprofundir en el llaüt i la música clàssica i antiga. Com a cantant i instrumentista, Clara Sanabras ha participat en les bandes sonores de films tan coneguts com El Hobbit o Els jocs de la fam. Per la seva banda, també ha gravat quatre discos propis; el més recent dels quals és A Hum About Mine Ears (Smudged Discs, 2016). 

Arxivat a: Enderrock, actualitat, Roger Bosch, Cèlia Pallí, Alfred Tapscott, Marc Timón, Clara Sanabras, internacional, Danny Ocean, Nelly Furtado, Lau Noah, llistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.