Estrena

La música més pura de Marcel Cranc

El cantautor mallorquí fa un exercici de retrospectiva en el single del seu nou disc, «1989»

| 20/06/2019 a les 10:45h

Marcel Cranc
Marcel Cranc | Magdalena Gil
La música serveix per connectar amb els sentiments més purs i primaris de les persones, et fa recordar èpoques passades, pensar en antics amors, somiar en futures aventures. "1989" és el nom de la cançó i primer single del nou disc de Marcel Cranc, que avui estrenem en exclusiva des d'Enderrock.cat. Segons Miquel Vicensastre, nom real que s'amaga darrere Marcel Cranc, 1989 (Runaway Records, 2019) és el disc que havia pensat l'estiu d'aquell any mentre collia garroves pels paisatges interiors de l'illa.

 
"1989" és una cançó que representa l'essència del nou LP del cantautor mallorquí. Segons Vicensastre, per fer aquesta cançó ha aplicat el concepte del menys és més: "Hem fet servir pocs i bons elements, un fantàstic piano acústic, sintetitzadors amb un regust orgànic i una excel·lent microfonia". Aquestes sensacions es plasmen perfectament, i des dels primers compassos perceps aquesta aura de senzillesa treballada. "A les lletres he volgut parlar del que volíem ser i del que som ara, de com hem donat forma als nostres somnis, del que s’ha perdut pel camí i de com reconquerir-ho, però sobretot he intentat escriure amb orgull i sense artificis el que som ara", reflexiona el cantautor mallorquí.

Marcel Cranc és una de les propostes més consolidades del panorama balear. Amb una carrera dilatada, l'artista mallorquí té un estil molt personal, que barreja amb gust i elegància el folk, l'electrònica i el pop. L'any 2006 va publicar el seu primer disc, Animal fràgil (Produccions Blau), i des de llavors Marcel Cranc ha publicat sis treballs més, i ha esdevingut així un dels artistes més prolífics de la seva generació. Des del 2016 la seva ploma sembla que ha posat encara més la directa, perquè ha publicat un disc cada any, a excepció del 2018, en què va publicar un EP de cinc cançons, Marcelcran_fe (Runaway Records). Seguint amb aquest ritme, a principi de juliol publicarà el vuitè disc, 1989
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, Mallorca, 1989, Marcel Cranc, estrenes, Baears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.