Festivals

Més de 15.000 assistens celebren la Revetlla de Sant Joan a l'Ítaca

El festival gironí Ítaca, Cultura i Acció penja el cartell de 'sold out' les nits de dissabte i diumenge

Les tres cares de la moneda a l'Ítaca Sant Joan

| 25/06/2019 a les 18:30h

El recinte de l'Ítaca Sant Joan va completar l'aformament les dues nits
El recinte de l'Ítaca Sant Joan va completar l'aformament les dues nits | Xènia Gasull
L'espai que ocupava el Festival Ítaca va quedar petit aquest passat cap de setmana. Més de 15.000 persones van voler gaudir de la cita de Sant Joan a la platja gran de l'Estartit, al Baix Empordà. Els concerts, que acollien grups com ara Pupil·les, Oques GrassesBerri Txarrak, Els Catarres i Doctor Prats, van obligar molts assistents a quedar-se a les portes després de completar l'aforament tots dos dies. 

L'elevada assistència assolida ja es podia preveure després d'haver exhaurit els packs amb l'accés al càmping inclòs setmanes abans de la data. Tanmateix, les xifres confirmen que es tracta de l'edició amb les dades d'assistència més altes de la seva història, i que confirmen el creixement d'una celebració que ja comença a ser habitual al calendari. 
 

Oques Grasses durant el seu concert al Festival Ítaca. Foto: Xènia Gasull


El festival també és notícia en aquesta edició –la sisena del festival i la quarta que també suma a la festa la Revetlla de Sant Joan– pel fet que ha inclòs al recinte un Punt Lila, un lloc dedicat exclusivament a la sensibilització contra les conductes sexistes, on poder atendre qualsevol denúncia o agressió d'aquest tipus. 

Dues cites més a l'horitzó
Ara queden per endavant dos caps de setmana més d'Ítaca. Serà aquest últim de juny i el primer de juliol. Els recitals restants són els de Pegasus (29 de juny a la Pera), el de Marc Parrot presentant el seu disc Refugi (Música Global, 2018) a la ciutat ibèrica d'Ullastret per partida doble (5 i 6 de juliol) i el de Diego el Cigala a la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell (7 de juliol). Si bé aquests concerts preveuen rebre un públic més adult, les tres dates esperen repetir l'èxit del Sant Joan, perquè el nombre d'entrades va reduint-se.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Doctor Prats, festival Ítaca, festivals, Oques Grasses, Berri Txarrak, Pupil·les, Els Catarres, l'estartit

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.