Actualitat

Cançons lunars per a llunàtics

Avui se celebra el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna, commemorem aquesta efemèride amb un recull de cançons inspirades en l'esfera nocturna

| 20/07/2019 a les 12:00h

El satèl·lit terrestre
El satèl·lit terrestre
Tothom ha vist aquelles imatge en blanc i negre multitud de vegades: Neil Amstrong es convertia un dia com avui de l'any 1969 en el primer home que posava el peu a la superfície lunar. Avui es compleix mig segle d'un objectiu acomplert que tantes coses representava. Les primeres petjades de l'home al satèl·lit terrestre, la culminació d'una carrera espacial entre els Estats Units i l'antiga URSS i la constatació que reptes que podien semblar inassolibles, es podien transformar en reals.

La màgia del temps ha fet que just aquesta setmana es pogués apreciar un eclipse parcial de lluna que gairebé coincidia amb la data. El fenomen feia més exagerat el costat fosc de la lluna, un terreny inexplorat on Pink Floyd va voler aproximar-se l'any 1973 amb l'històric The dark side of the moon (Harvest / EMI). Més enllà d'aquesta, són moltes les referències musicals i poètiques que trobem sobre l'astre. La lluna ha servit com a inspiració a molts artistes a l'hora d'explicar històries reals o fantàstiques.

Fem un recorregut per algunes de les cançons més recordades i d'altres que no ho són tant, totes elles amb clares mencions a l'etern satèl·lit.

 

Contingut relacionat

Especial: Aniversaris
Arxivat a: Enderrock, aniversaris, lluna

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.