Obituari

Mor Tomeu Estaràs, l'últim dels fundadors d'Els Valldemossa

El músic ha mort a Palma als 78 anys

Aquest estiu ja va suspendre una actuació per motius de salut

| 21/09/2019 a les 22:59h

Tomeu Estaràs
Tomeu Estaràs | Arxiu EDR
Tomeu Estaràs, component d’Els Valldemossa, ha mort aquest dissabte a Palma als 78 anys. Tomeu Estaràs era fill de Bartomeu Estaràs, l’autor del famós “Parado de Valldemossa”. Al costat dels seus germans Rafel i Bernat, el 1959 va formar Els Valldemossa, grup amb el qual va internacionalitzar la música mallorquina, primer tocant per als turistes que visitaven l’illa i posteriorment fent temporada a Londres, d’on en va sortir el disc At the blue angel (Philips, 1961), ja amb algunes peces en català. Diu la llegenda que, en aquella època, John Lennon freqüentava el local. Durant la seva estada londinenca, Els Valldemossa van actuar sovint a la BBC.
 
El 1969 el grup va participar en el Festival d’Eurovisió acompanyant Salomé a “Vivo cantando”, que va resultar coguanyadora del certamen. Aquest any se celebrava el 50è aniversari de la participació al festival i hi havia previst un concert el 10 d'agost que va ser suspès per motius de salut.

El repertori d’Els Valldemossa estava conformat principalment per peces tradicionals mallorquines i d’arreu del món, però també van musicar diversos poemes. L’any 2000 Tomeu Estaràs va publicar l'únic disc en solitari, Entre mites i flautes (Ona Digital), amb protagonisme per a l’instrument de la seva vida: la flauta.
Arxivat a: Enderrock, els valldemossa, tomeu estaras

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.