estrenes

Abraham Rivas obre les portes del castell

Estrenem “El castell”, una cançó de l'EP digital que apareixerà la setmana vinent

| 05/12/2019 a les 11:00h

Abraham Rivas
Abraham Rivas | Natàlia Vignatti
Abraham Rivas és un dels valors a tenir en compte entre els cantautors valencians. La seva carrera musical compta ja amb tres discos de llarga durada –ell diu que el que va gravar als Estats Units no compta–, un senzill amb poemes musicats de Blanca Llum Vidal i un disc compartit amb Xavi Morant. La setmana vinent presentarà al seu bandcamp un disc amb quatre cançons, Sobre els muscles d'algú que potser tremolava (autoeditat, 2019), de les quals us n’avancem una: "El castell".



"Les quatre cançons del disc són molt diferent entre elles; aquesta és la que té, per a mi, una lletra més significativa. Jo tinc admiració pel món dels castells i per la muixeranga, he viscut en molts llocs i no tinc arrelades aquestes tradicions. Ara visc a Xàtiva, que fa poc ha creat la seua colla de muixeranga i vist des de fora, m'encongeix el cor sense saber ben bé per què. Aquesta cançó parla de la fascinació que em produeix. Aquesta és l'excusa amb què comença la cançó, però al final acaba parlant de la importància de la col·lectivitat", explica el cantant valencià.

L'EP es completa amb una altra peça de Rivas sobre el materialisme ("La cosa o nosaltres"), una visió humorística de com les coses materials se'ns mengen; i dos poemes musicats. "Hi ha un poema de Blanca Llum Vidal que ja havia gravat. Trobe que és un poema feminista sobre la violència masclista, però l'autora li dona un altre significat que no em va voler explicar. L'altre és la "Cançó de bressol" d'Estellés. És una coincidència total perquè quan ja la tenia musicada, em va cridar Miquel Gil per a gravar al seu disc i ell la fa amb una altra música", comenta el músic.

"La possibilitat d'aquest EP va sorgir en guanyar el primer premi del festival Monocicle de Sant Pere de Ribes. El premi consistia en un dia de gravació a l'estudi Mi Casa Teléfono Records i vaig escollir quatre cançons que ja tenia mig preparades. Vaig gravar-hi les guitarres i la veu i després l'he acabat a casa", afirma el cantant valencià. Rivas estava preparant un nou disc de llarga durada quan va enregistrar aquestes quatre cançons. La tria va ser fàcil, ja que algunes peces que tenia preparades no les acabava d'encaixar al nou disc. "Potser sí que dues de les cançons poden anar al nou disc però les altres no. I són cançons importants per a mi", conclou.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, abraham rivas, estrenes

COMENTARIS

El Castell

Ferran Garcia-Oliver, 05/12/2019 a les 16:51

Es fa difícil trobar veus i harmonies, cançons en definitiva, que et facen dir: Ep, tu!: ¿què em passa al cor i a la medula? Alguna cosa m'ha tocat, una fiblada de lucidesa o un toc de màgia. Sentir-se bé, sentir-se en pau. Això m'ha passat amb "El Castell", de l'Abraham.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.