Obituari

Mor Ramon Genís, del Grup de Folk i Els Baldufes

El músic va participar a l'històric Festival Folk al Parc de la Ciutadella el maig de 1968

| 07/02/2020 a les 16:05h

Ramon Genís
Ramon Genís | Arxiu Ramon Genís

Aquest divendres ha mort Ramon Genís, històric component del Grup de Folk i d'Els Baldufes. Ho ha explicat Jordi Roura, músic, periodista i company a les dues formacions: "Aquest matí ens ha deixat en Ramon Genís. Ramon Joan Genís Abel va ser amic i company d'aventures musicals com el Grup de Folk (1968-69) i Els Baldufes (1969-70). El seu violí heterodox que hagués fascinat en Pascal Comelade, sonava en el disc Folk-2 a la cançó "Dunlai" de Jordi i la Trepa i "A Gironella" de Pau & Jordi. La seva veu donava les rèpliques agudes a moltes cançons més. En un segon pla del món de la fama, no tindrà ressò ni cap obituari als diaris però va ser un element que en aquells anys 60 era dalt de l'escenari i va contribuir a l'èxit del folk. El recordarem amb afecte. Adeu, amic Genís!"
 



L'entrada de Genís al món de la música va ser a través de Jordi Roura, amb qui havia muntat el grup Jordi i la Trepa al costat de Ramon Armadàs i Àngel Ciriza. Aquesta formació, amb pocs canvis, seria la base d'Els Baldufes, un dels grups que va sorgir després de la dissoliució d'El Grup de Folk.

El debut amb el Grup de Folk es va produir la nit abans del cèlebre festival al Parc de la Ciutadella del maig de 1968, en la darrera etapa del col·lectiu. Després del seu pas pel Grup de Folk va formar part d'Els Baldufes. La seva veu i el seu violí només es pot sentir en dos discos: Folk 2 (Als 4 Vents, 1968) del Grup de Folk i a l'únic EP d'Els Baldufes (Als 4 Vents, 1969).

Després de deixar la música es va instal·lar a la plana de Vic per exercir la pagesia. Primer a Sant Pere de Torelló; posteriorment, a Santa Eulàlia de Riuprimer i, finalment, a Gurb.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Grup de Folk, Jordi Roura, els baldufes

COMENTARIS

Gràcies

Bonestorm, 07/02/2020 a les 22:57

Moltes gràcies per llogar-nos el local, Ramón. Nosaltres, Bord, Les Punto G i tantíssims grups de la plana, alguns dels quals hi van passar 15 anys, et trobarem a faltar.

I més gràcies

El Gornal, 07/02/2020 a les 23:25

També van passar per allà Furguson, L'Hereu Escampa, Mates Mates, Germà Aire.. Fins hi tot hi vam muntar un concert amb els bretons Glenn Football aquesta tardor. En Ramón no s'hi va oposar en cap moment i fins hi tot va presentar-se als francesos.

Segur que més d'un dels que volten les inmediacions del camp del Vic trobarà a faltar veure'l passejant el seu gos Truski

Adéu i bon article

Maurici Ribera, 11/02/2020 a les 22:08

Bon article. Adéu Ramon, et trobarem molt a faltar.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.