actualitat

Temps de remix

Salvatge Cor i Tropical Galaxia han publicat una versió 'remix' durant la quarentena

| 04/04/2020 a les 12:00h

Salvatge Cor
Salvatge Cor | Aida Dominguez
Aquests dies han estat carregats d'innovacions. El confinament està treient el cantó més creatiu de la gent, però més enllà de totes les cançons del coronavirus i els directes que plaguen les nostres xarxes aquests dies, des que es va iniciar la quarantena, també s'han publicat dos temes d'allò més peculiars. El grup mallorquí Salvatge Cor i Tropical Galaxia, el nou projecte dels residents de la Stroika, han presentat el primer remix.

Per una altra banda, des de Mallorca, el grup Salvatge Cor revisita el seu tema acústic folk "Riba", pertanyent al disc Bruixes (Discmedi, 2019), àlbum que va guanyar el Premi Enderrock a millor disc revelació 2019. En aquesta ocasió, els músics han comptat amb la col·laboració d'Omega9 per transformar la peça, en què predominen les guitarres acústiques i suaus, en una versió amb un estil electrònic de sintetitzadors i efectes vocals. 

Així, el resultat és una cançó que manté la poesia cantada de Llorenç Romera, vocalista i lletrista de la banda, però amb un estil totalment nou. Aquest treball és, com definia Salvatge Cor, la culminació del seu trajecte 'pop post-Bowie', estil que era molt present a l'àlbum debut Hi ha gent que entra a la teva ÀNIMA i ja no en sortirà mai més (Discmedi, 2018). 


El trio de DJ's residents de la sala Stroika, la seu de la Casa de la Música a Manresa, presenta un nou projecte sota el nom Tropical Galaxia, que vol portar ritmes urbans i electrònics. El primer treball d'aquest conjunt és un remix bootleg -que vol dir pirata o sense autorització- del tema "In the night" del grup Oques Grasses. Aquesta versió s'ha anat treballant a l'Stroika Lab (STRK LAB), un laboratori musical que forma part de la sala manresana.

El remix de Tropical Galaxia agafa la tornada i la melodia que fan els vents de la cançó original i les converteix en una mena d'electroswing. Així, converteixen "In the night" en un tema encara més ballable i festiu que podria sonar a qualsevol pista de ball, sigui a un club o a la sala de casa nostra. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, salvatge cor, omega9, tropical galaxia, riba, in the night, remix, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.