estrenes

Destemps ofereix aixopluc aliat a «Tempesta polar»

Estrenem el nou clip del quartet de rock, una cançó sobre l'alliberament femení

La lletra recull també versos de Maria-Mercè Marçal

| 11/05/2020 a les 14:30h

Destemps
Destemps | Arxiu del grup
Ser un grup format íntegrament per quatre nois no impedeix utilitzar la teva veu per acompanyar la lluita feminista. Així ho ha demostrat Destemps en el nou senzill "Tempesta polar" (RGB, 2020), un tema que advoca per l'alliberament de la dona amb versos de Maria-Mercè Marçal. Avui estrenem en exclusiva el videoclip que l'acompanya, protagonitzat per l'actriu Carla Rosell.


Destemps ens porta de passeig pels carrers del centre de Barcelona, ara que quasi no els recordem, a ritmes de rock i lluita feminista. Amb un so més melòdic i madur, però sense perdre l'essència roquera, el quartet barceloní canta a les dones que es deslliuren de cadenes. "No vol ser com volen que sigui, ni callar perquè el món li digui", canta la veu d'Arnau Nadeu, que ofereix companyonia en la pausa de la lluita, tot entonant la tornada: "I quan no té més valor per volar, busca un lloc per si cal aterrar; en aquest cel de tempesta polar cada cop costa més tripular".

Homenatge a Marçal
La lletra del tema, però, està composada també per una estrofa d'allò més especial, presa de l'inici del poema "8 de març" de l'escriptora i activista ivarsenca Maria-Mercè Marçal: "Amb totes dues mans / alçades a la lluna / obrim una finestra / en aquest cel tancat". Destemps, però, no només ret homenatge a les dones i a Marçal regalant-nos la cançó, sinó que, a més, donarà el 20% dels drets d'autor generats amb el tema a la Fundació Maria-Mercè Marçal que, segons diu la mayeixa organització, "honora, estudia i difon l'obra i la figura de la poetessa".
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, feminisme, videoclip, Destemps, Maria Mercè Marçal, estrena, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.