actualitat

La nova dansa revolucionària de Rudymentari

El primer disc del menorquí veu la llum després d'uns mesos d'ajornament

Escoltem en primícia els primers segons dels nou talls de 'Contracorrent'

| 04/11/2020 a les 15:30h

Rudymentari
Rudymentari | Arxiu de l'artista
Rudymentari és l'àlter ego musical del menorquí Guillem Llorens i és a punt de publicar el primer disc d'estudi sota el títol Contracorrent (Guspira Records, 2020). Després de la seva carta de presentació amb "Som" -cançó protagonista del clip balear més reproduït del 2019-, l'expectació per aquest nou treball de l'autor no passa desapercebuda entre els més apassionats del reggae als Països Catalans. Encara falten tres dies per escoltar-lo completament, però avui descobrim en primícia els primers segons de cadascun dels temes que conformaran l'àlbum: 


Amb aquestes primeres senyes, ens podríem arriscar a preveure que el nou treball de Rudymentari no decebrà qui l'escolti en profunditat. Les noves melodies tenen origen als sons jamaicans més tangibles que, com és habitual en l'artista, passen pel filtre de la consciència social i política antifeixista. 

"A nivell personal, no només compleix les expectatives sinó que les supera. Després de la inesperada rebuda de "Som", és cert que em vaig trobar davant d'un repte, però ha estat un procés d'aprenentatge brutal en què he aprofundit en diversos estils de la música jamaicana", explica Rudymentari. A més, admet estar "molt satisfet del resultat", però no passa per alt que "l'àlbum tal com l'hem assolit, no hauria estat possible sense Quim Simó 'King Siva' (The Same Song Band), productor de Contracorrent. L'autor tenia previst el llançament d'aquest àlbum a l'estiu, però a causa de les circumstàncies sanitàries, finalment s'ha ajornat fins aquesta setmana. 

Pel que fa a la seva música, en destaca que "més enllà del missatge i la lletra, transmeten vibracions positives, alegria i benestar". No descobrim la sopa d'all relacionant el reggae amb la música ballable, però el que no aconsegueix qualsevol és que cada tema tingui sonoritat pròpia i caràcter particular. Al disc de Rudymentari hi trobem cançons com "Ai muare", que, segons explica el mateix autor, "és una cançó de la qual m'agrada molt el missatge: està dirigida a la meva mare i surt de converses que he tingut amb ella". Altres temes que l'autor aprecia especialment són "Tu sempre pots", pel missatge d'autoconfiança que ell mateix es dedica, o "Oh Rudy", un tribut i agraïment a totes les persones que han treballat amb ell per tirar endavant el projecte. D'altra banda, també hi ha una col·laboració amb el seu amic i homòleg català Adala, a "Sense arrels".


La reivindicació
Al llarg de la història s'ha demostrat que el reggae és un gènere clarament polititzat, sempre relacionat amb moviments de protestes i reivindicacions. "Amb Rudymentari intentam  transmetre aquest missatge polític, que lliga clarament amb la música jamaicana", i és que aquest és el punt neuràlgic de les composicions de l'artista: "es tracta de fusionar missatges plens de càrrega política, amb ritmes més positius i optimistes", afegeix. 

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Ai Muare, Som, edrbalears, Contracorrent, Rudymentari, actualitat, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.