ACTUALITAT

L'univers jamaicà de Don Cosmic

Presentem el septet barceloní, una formació de fusió de reggae, ska i rocksteady.

| 09/11/2020 a les 17:30h

Don Cosmic
Don Cosmic
A finals dels anys seixanta, a l'illa caribenya de Jaimaica, la paleta musical era ben àmplia, ben acolorida i amb molt de ritme. El reggae, l'ska o el rocksteady, per exemple, eren fenòmens de massa arreu del món. A casa nostra, els ritmes binaris sincopats van arribar de la mà dels emblemàtics Bob Marley & The Wailers, amb el seu primer concert als Països Catalans a la plaça de toros d'Eivissa el 28 de juny de 1978. Quaranta anys més tard, la flama continua ben viva amb propostes com Don Cosmic, una banda que factura una solvent fusió de reggae, ska i rocksteady.


La formació destaca per un gran bagatge dels seus components. Alguns dels seus membres han tocat amb artistes de l'escena fusió com el francès Manu Chao, el basc Fermín Muguruza o el grup Green Valley, entre d'altres. Aquesta llarga trajectòria ve acompanyada de reconeixements, i és que la formació és una de les bandes amb beca de Cases de la Música. Gràcies a això, han gaudit d'assessorament per a un nou directe.

A més, d'"Iguana Dance", el darrer senzill que ha publicat Don Cosmic, el septet barceloní, també compta amb un EP al mercat, Don Cosmic (Rudimentario Records 2019), un treball que ens transporta a les costes jamaicanes, a base de fusió i melodies vitalistes.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Don Cosmic, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.