Eros López Monturiol segueix fent camí en solitari com a Eros a.k.a 47 i ho compagina amb les rimes que fa per Entelequia, grup semifinalista del Sona9 2019. Aquest desembre veurà la llum el seu tercer disc, Superávit 2020 (autoeditat, 2020), en el qual s’ha acompanyat, entre altres, d’alguns dels artistes referencials de l’escena del rap en català -que ell anomena el seu “particular Dream Team català”-, com Microbio (Lágrimas de Sangre), Lakov R.A.G.E., Pau Brugada, Aedo, Pinan 450f, El Noi de Tona, Markus FM i Valtònyc. Tots junts versen les “4 barres” que avui estrenem.
Els nou rapers s’ajunten amb el productor madrileny Nimiobeats per crear tres minuts de reivindicació de la llengua i de la lluita, i fer-se ressò de les barbàries de la violència policial, l’estructura del sistema, el racisme o la violència masclista. El mateix Eros explica que així és precisament com entén el rap: “un gènere musical crític i sense pèls a la llengua que es rebel·la contra el sistema establert i la injustícia”.
El títol de la peça és una doble referència, un joc entre el que s’entén en l’univers del rap com a “barres” (les frases que el raper canta, o punchlines) i les quatre barres que configuren la senyera i que esdevenen el fons del videolyric que acompanya el tema. Malgrat que l’ús de la senyera es correspon amb el compromís amb la llengua dels rapers que hi participen, ells mateixos s’afanyen a aclarir que no se senten “representats per cap bandera i la intenció, en cap cas, no és fer-ne apologia”.