estrenes

«5,4,3,2,1»... i Matthew McDaid sura en l'espai

Descobrim el curtmetratge espacial que vesteix la nova cançó del cantautor, inclosa en el seu darrer EP 'Look away sun child'

| 18/12/2020 a les 11:00h

Fotograma del clip «5,4,3,2,1»
Fotograma del clip «5,4,3,2,1»

Matthew Mcdaid va deixar les terres irlandeses per allotjar-se a un poblet osonenc de menys de 400 habitants juntament amb la seva família quan encara era un vailet. El que el nou rupitenc no ha deixat mai, però, són les seves arrels nord-europees, l'esperit folklòric i l'humor irlandès que va adoptar al poble de Whitehead. Amb vint-i-sis anys, el músic acaba de descobrir el seu nou EP sota el títol Look away sun child (Great Canyon, 2020), en què s'hi inclouen cançons de l'alçada de "5,4,3,2,1", que descobrim avui acompanyada d'un virtuós curtmetratge en stop-motion, obra de Pau Vallès. 


La simbiosi que neix de l'acollidora veu de Mcdaid, juntament amb l'entendridor i laboriós treball de l'artista vigatà Pau Vallès, es tradueix en sis minuts de viatge còsmic que aconsegueix ser hipnòtic, a través de la commovedora història d'un personatge que sura donant voltes a la seva pròpia brúixola, ballant en l'enamorament amb una idea fixa, un objectiu. Travessa un forat negre i compta enrere fins a acaronar el seu delit.

L'àlbum de Matthew Mcdaid ha vist la llum tres anys després del seu darrer títol discogràfic, Off the beaten track (Great Canyon). Un període en què el músic ha aprofundit en la seva particular sonoritat, component en la intimitat però també compartint música pels carrers de Rupit i Pruit, fent d'aquesta una pràctica enriquidora i alhora, aprofitant per temptejar les noves sonoritats amb un públic fortuït.



Enguany, l'autor ha presentat Look away sun child (Great Canyon, 2020) al Mercat de Música Viva de Vic, acompanyat per la seva sortosa banda The Last Minute Soldiers, que formen Joana Serrat, Alex Vivero, Bernie Sànchez, Joan Comaposada i Pep Terricabras. Arran de l'èxit d'aquesta actuació, McDaid ha estat escollit per La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales, per girar per tot l'Estat al llarg del 2021. A banda, no ha deixat de sonar a ràdios nacionals i nord-americanes amb alguna de les seves últimes cançons com la que posa nom al disc, "Look away sun child". 

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, curtmetratge, stop-motion, Rupit, look away sun child, Irlanda, senzill, folk, 54321, Matthew Mcdaid

COMENTARIS

Bona feina!

Petit Pau, 18/12/2020 a les 15:09

Molt bona feina! Felicitats!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.