actualitat

Joanet Recicles i Tomeu Granera emprenen una ruta escolar

El duet presenta un espectacle pedagògic que posa al centre el medi ambient a través de la música a diverses escoles de l'illa de Mallorca

| 02/12/2020 a les 16:30h

Joanet Recicles i Tomeu Granera
Joanet Recicles i Tomeu Granera | Arxiu del grup
Guillem Sansó i Daniel Domínguez es posen ulleres de pasta, un peto fluorescent, uns pirates i una escombra i es converteixen en Joanet Recicles i Tomeu Granera, els millors amics de les tres 'R' (reduir, reciclar i reutilitzar). El duet, emprèn una ruta per diverses escoles de Palma de Mallorca amb un espectacle lúdicoeducatiu que pretén copsar l'atenció del públic infantil a través de cançons de caràcter pedagògic. La crisi climàtica i les senzilles eines per combatre-la són el tema principal de les cançons del projecte, que enguany ha publicat un disc -El món i el circ del reciclatge (Sirena Records)- amb la intenció que aquest arribi "una mica més enllà" i es pugui treballar a les aules. 

 

"Fa uns vint anys que me dedic a anar per ses escoles a fer música. Al llarg d'aquest temps hem fet vídeoteques, diferents propostes educatives i també hem gravat dos discs que no es poden trobar a la xarxa", explica Sansó, que afegeix que aquest darrer és el primer que comparteixen més enllà de les escoles mallorquines. Tanmateix, el seu principal objectiu segueix sent "arribar als infants, de forma divertida però cultivant la consciència, per açò a tots els col·legis on anem els regalem un exemplar del CD perquè el puguin seguir treballant". 

En els seus espectacles, Joanet és el protagonista, i "representa un personatge que va per ses escoles animant, educant, jugant i entretenint". L'autor aclareix que "no som pallassos, sinó personatges, ja que la intenció no és només riure, sinó aconseguir que els infants es concentrin en el missatge de les cançons que interpretem".

La iniciativa està patrocinada per les associacions Ecoembes, Ecovidrio i l'Ajuntament de Palma, que han fet possible materialitzar el disc de Joanet Recicles i Tomeu Granera, una desena de cançons que van ser gravades durant el confinament per Guillem Sansó i el seu fill Jantià, i que han comptat amb la producció de Carles Grimalt.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Joanet Recicles i Tomeu Granera

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.