actualitat

Com sonarà el 2021? (II)

Txarango, Clara Peya, Ebri Knight, Manel, Roger Mas, Sara Roy o Ginestà, entre els artistes que publicaran nous treballs aquest 2021

Com sonarà el 2021? (I)

| 05/01/2021 a les 14:30h

Txarango
Txarango | Bernat Almirall
Txarango

El comiat de la banda de mestissatge per excel·lència s’ha vist impedit i ajornat per culpa de la pandèmia. Aquest any, Txarango havia de fer una gran gira, El gran circ, a mode de comiat dels escenaris, però a causa de l’actual situació sanitària han decidit suspendre el tour i oferir, en canvi, un disc d’edició limitada: El gran ball (Halley Records, 2021). "Un disc doble ple de col·laboracions inèdites que recopila cançons dels nostres quatre treballs, cantades de nou al costat d’una quarantena d’artistes, amigues i amics del món de la música, amb qui hem volgut reinterpretar alguns dels temes més emblemàtics de la nostra trajectòria", comunica el grup.


Anegats

Els veterans mallorquins trauran el 2021 un novè disc, mig acústic i mig rocker, publicat amb Blau. L'àlbum apareix dos anys després del seu darrer treball, Ànima niu (Blau, 2019).



Lavanda

El projecte de pop sofisticat del vilanoví Dani Poveda se sublima en forma d'un àlbum de debut, Llinatge del desig, per obrir el 2021 amb Vida.


Caïm Riba

El petit de la saga Riba té a punt un nou disc, Llunes de Plutó (RGB Suports), previst per al març. L'àlbum es configura com el segon treball en solitari del músic, camí que va iniciar amb Nararai (Discmedi, 2018).

Clara Peya

Després de dos àlbums purament instrumentals i personals -Estat de larva (Vida Records, 2020) i A-A - Analogia de l'A-mort (Satélite K, 2019)-, la prolífica pianista barcelonina presenta nou disc, Perifèria (Vida Records) connectada amb Henrio.


Ebri Knight

La banda, ampliada amb les dues noves membres -Alba Atcher i Laia Anglada-, presenta aquests primers mesos de l’any el cinquè disc, produït per Mark Dasousa i finançat a través del micromecenatge: Carrers (Maldito Records, 2021). Onze tracks en què sense abandonar el seu segell folk, la banda juga i experimenta entre paisatges urbans.


Ginestà

L’hora de la veritat del duet barceloní serà a la tardor amb el treball de consolidació amb Kasba, després de dos anys recollint els fruits del seu exitós darrer àlbum, Ginestà (Kasba, 2019).

La Fúmiga

La revolucionària banda valenciana de fusió i mestissatge no para. Recentment ha publicat l'EP Pròxima parada (Halley Records, 2020), tres capítols amb tres respectives col·laboracions i videoclips i, ara, per a la tardor, ja prepara un nou disc.

Manel

El quartet barceloní no deixarà escapar l’èxit de Per la bona gent (autoeditat, 2020) amb un nou EP.

Marina Rossell

La penedesenca ha aprofitat la quarantena per escriure cançons que veuran la llum a la primavera.

Montse Castellà

La veu ebrenca editarà amb U98 Music a l’abril cantant amb Lluís Llach i versionant Joan Baez. En el disc, la música compta amb la guitarra d'Amadeu Casas, recentment desaparegut.


Ovidi5

La celebració de 25 anys d’Ovidi Montllor ha estimulat la superbanda -formada per David Caño, Borja Penalba, David Fernández i Mireia Vives, a més de Toti Soler- a gravar àlbum amb PpF!.

Roger Mas

Després de tres anys sense gravar cap disc, el cantautor solsoní reapareixerà cap a la tardor.

Sara Roy

El talent de Cases de la Música i exMacedònia ja té a punt el debut en solitari al febrer a Halley.


Porto Bello

La banda altafullenca està preparant el tercer disc de la seva trajectòria per enguany, La llei universal (Música Global, 2021).


Kovitch

Un any després d'anunciar la dissolució d'Homes Llúdriga, el cantant posa fil a l'agulla en el seu projecte en solitari i la recerca de la identitat pròpia amb un nou EP, Flâneur (autoeditat, 2021), previst per principis d'any.


Mabel Flores

La cantautora terrassenca presenta el seu tercer treball, Meraki (Kasba Music, 2021), titulat amb la paraula grega que significa posar l'ànima, l'amor i la creativitat en tot el que fas. Amb aquesta premissa, l'artista aposta per la fusió de sons en una paleta sonora que no abanona les lletres compromeses que la identifiquen. 



Joina

Premi Joventut del concurs Sona9 de 2019, la cantant i pianista empordanesa presenta el segon disc d'estudi, Òrbita 9.18 (Microscopi, 2021), configurat a través de tres episodis que narren el relat del passat, present i futur.


Reïna

El quartet manacorí guanyador del Sona9 debutarà amb un disc fet entre Mallorca i Catalunya. De moment, aquest passat mes de desembre, ja ens van descobrir la seva sonoritat amb un doble senzill sota el títol Coneixement del medi (autoeditat, 2020).

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Joina, Mabel Flores, actualitat, música, novetats, 2021, discos, Txarango, llistes, Anegats, Lavanda, caïm riba, clara peya, Ebri Knigt, Ginestà, La Fúmiga, Manel, marina rossell, montse castellà, Ovidi5, Roger Mas, Ovidi 25, sara roy, Porto Bello, Kovitch, Reïna

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.